Κ. Πετρίδης: Πού είδαν στροφή στα δεξιά; Εδώ δεν αγγίξαμε το μεταναστευτικό...

Σαφώς διαφοροποιημένος από τις πλείστες των τοποθετήσεων που έγιναν στη χθεσινή συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, απορρίπτοντας την κατηγορία που προσάπτεται τόσο στην Πινδάρου όσο και στο Προεδρικό, για μετακίνηση των θέσεων τους, κυρίως στο Κυπριακό, προς τα δεξιά.
 
Βασική επιχειρηματολογία πλείστων όσων επέκριναν και επικρίνουν την ηγεσία του ΔΗΣΥ, είναι ότι στην προσπάθειά της να συγκρατήσει ψηφοφόρους, μετακινήθηκε προεκλογικά σε…δεξιότερες θέσεις, ώστε ν’ ανακόψεις τις διαρροές προς το ΕΛΑΜ, ενώ κριτική για στροφή προς τα…δεξιότερα, δέχθηκε και δέχεται από στελέχη του ΔΗΣΥ, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Τα πυρά αυτά απέκρουσε στη χθεσινή παρέμβασή του στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος και σήμερα, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, διαφώνησε με την προσέγγιση αυτή.
 
«Εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε στροφή προς ακροδεξιά. Δεν έχει γίνει καμία στροφή δεξιά, είτε από την Κυβέρνηση, που αδίκως κατηγορείται. Δηλαδή, θεωρούμε ότι η στασιμότητα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα στο Κυπριακό, αποτελεί στροφή δεξιά της Κυβέρνησης; Γιατί άκουσα και κάποια τέτοια πράγματα.  Όλοι ξέρουμε για ποιο λόγο δεν καταφέραμε να βρούμε τη λύση στο Κυπριακό, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Τουρκία. Αυτό δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως στροφή στα δεξιά», τόνισε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.
 
Για να υποδείξει επιπλέον με νόημα ο Κωνσταντίνος Πετρίδης: «Εδώ είμαστε το μόνο κόμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που κατά τη διάρκεια των Ευρωεκλογών δεν αγγίξαμε το μεταναστευτικό. Που επικρατεί αυτή η συζήτηση σε όλες τις άλλες χώρες, που έχουν πολύ λιγότερο πρόβλημα και ροές απ’ ότι η Κύπρος. Ε δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε για ακροδεξία στροφή».
 
Ο Χάρης Γεωργιάδης
Από την πλευρά του, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πολίτη», ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως αυτό που χρειάζεται τώρα ο ΔΗΣΥ είναι αλλαγή στις πολιτικές θέσεις που προωθούνται, οι οποίες, όπως υπέδειξε, δεν πρέπει να κινούνται στα άκρα. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη οι πολιτικές μέθοδοι να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχής και να γίνει στελέχωση με νέα πρόσωπα.
 
Ο Χάρης Γεωργιάδης έκανε λόγο για κίνδυνο αλλαγής του DNA του ΔΗΣΥ, εάν δεν επανακτηθούν τα ποσοστά του κόμματος στα αστικά κέντρα. Συναφώς, υπογράμμισε πως δεν ανησυχεί τόσο για την πτώση των ποσοστών της παράταξης στις Ευρωεκλογές, αλλά για τη μείωση του ερείσματός της στα αστικά κέντρα, όπου, όπως επισήμανε, βρίσκεται η παραγωγική μερίδα του πληθυσμού, η μεσαία τάξη, από την οποία αντλούσε πάντοτε ο ΔΗΣΥ.
 
Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ξεκάθαρα αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός νέου εκλογικού συνεδρίου, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αχρείαστο, από τη στιγμή που το εκλογικό συνέδριο έγινε πριν από έντεκα μήνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος