Συνάντηση με το ΓΔ της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη και να ενισχύσουμε την πολιτική συνοχή, ιδιαίτερα μεταξύ των τομέων της εργασίας, του εμπορίου και της οικονομίας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο Επισκεπτών μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Guy Ryder, σήμερα το πρωί στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.
 
Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη διμερή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO),  Guy Ryder ήταν η κατάσταση της οικονομίας στην Κύπρο, οι σχέσεις ανάμεσα σε Κυβέρνηση και οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών, οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις, περιλαμβανομένου στον τομέα της εργασίας, που υλοποιούνται στην Κύπρο, αλλά και η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό.
 
Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Προέδρου Αναστασιάδη στις εργασίες της Συνόδου της Οργάνωσης για την εκατονταετηρίδα της, παρέστησαν, επίσης, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Πρόδρομος Προδρόμου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Γενεύη Γιώργος Κασουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντας.
 
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Οργάνωσης.
 
Στο μήνυμα του στο Βιβλίο Επισκεπτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε ότι «η ιστορική Σύνοδος της εκατονταετηρίδας του ILO είναι περισσότερο από απλός εορτασμός για τη μακρά ιστορία και τα επιτεύγματα της Οργάνωσης. Αυτή η εκατονταετηρίδα είναι επίσης η ώρα για να σκεφτούμε την πορεία που πρέπει συλλογικά να χαράξουμε για το μέλλον της εργασίας».
 
Πρόσθεσε ότι εν «μέσω των αλλαγών πρέπει να επενδύσουμε στις ικανότητες των ανθρώπων ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις πραγματικές ευκαιρίες που προσφέρει η μελλοντική εργασία. Στην προσπάθεια αυτή, που συνδέεται στενά με την ατζέντα του 2030, πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη και να ενισχύσουμε την πολιτική συνοχή, ιδιαίτερα μεταξύ των τομέων της εργασίας, του εμπορίου και της οικονομίας».
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»