Σχέδιο από τους Εργατικούς για αποτροπή του ‘no deal’ στο Brexit

Νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στον επόμενο Πρωθυπουργό να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός ΕΕ χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες θα επιχειρήσει να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων η βρετανική αντιπολίτευση στα τέλη Ιουνίου.

Το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει προς το σκοπό αυτό την αυριανή (Τετάρτη) διαδικασία κοινοβουλευτικής συζήτησης επί θεμάτων που επιλέγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, προαναγγέλθηκε ότι αύριο οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί πρότασης για δέσμευση της κοινοβουλευτικής ατζέντας στις 25 του μήνα, έτσι ώστε η κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί εκείνη τη μέρα τη συζήτηση και ψήφιση επί του νομοσχεδίου.

Η πρόταση έχει τη στήριξη των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αλλά και ορισμένων Remainers στις τάξεις των κυβερνώντων Συντηρητικών.

Σύμφωνα με τους Εργατικούς, το νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου από τον όποιο διάδοχο της Τερέζα Μέι με σκοπό να αποτραπεί η παρεμπόδιση του ‘no deal’ από τους βουλευτές, μία κίνηση την οποία δεν απέκλεισε ο εκ των υποψηφίων διαδόχων Ντόμινικ Ράαμπ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, μετά την ιστορική σύγκρουση
Με πρωταγωνίστρια μία 16χρονη χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα Τέμπη στη Λεμεσό
Θα χρειαστούν μια με δύο ημέρες για να διαπιστωθεί αν η υγεία του Φραγκίσκου έχει επιδεινωθεί
«Αγαπητέ Ζελένσκι, αγαπητοί Ουκρανοί φίλοι, δεν είστε μόνοι»
Θα μας... σταθεί το σαρακοστιανό γεύμα-Πάνω έως 176% οι τιμές των αγαθών
Συνελήφθη η πιο καταζητούμενη γυναίκα της Ευρώπης-Η «βασίλισσα της κοκαΐνης» που είχε βιτρίνα φιλανθρωπική οργάνωση
Ναυάγησε η συμφωνία Τραμπ-Ζελένσκι-«Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη»
Ο τζόγος για τον τρίτο παγκόσμιο, η συμφωνία με τον δολοφόνο και η παράξενη συζήτηση Τραμπ-Ζελένσκι
Πλημμύρισαν από κόσμο δρόμοι και πλατείες όλης της Ελλάδας για τα Τέμπη
Ένας 90χρονος σκότωσε δύο άλλους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας