Αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ το ερχόμενο καλοκαίρι η Νέα Ζηλανδία

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα της σκοπεύει να αποσύρει τις μονάδες των ένοπλων δυνάμεών της που είναι ανεπτυγμένες στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2020 προσθέτοντας ότι εκείνες που είναι ανεπτυγμένες στο Αφγανιστάν θα συνεχίσουν την αποστολή τους ως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2020.

Η χώρα διατηρεί το τρέχον διάστημα 95 στελέχη των ένοπλων δυνάμεών της σε μια μη-μάχιμη αποστολή στην Τάτζι του Ιράκ, όπου η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία εκπαιδεύουν τις ιρακινές δυνάμεις από το 2015.

«Πριν από τέσσερα χρόνια η Νέα Ζηλανδία έκανε μια δέσμευση προς την ιρακινή κυβέρνηση και στον συνασπισμό να εκπαιδεύσει τις ιρακινές δυνάμεις στην Τάτζι και να αυξήσει τη δυνατότητά τους να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος και να εμποδίσουν την επανεμφάνισή του», ανέφερε η Αρντέρν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Τους επόμενους 12 μήνες, η Νέα Ζηλανδία θα είναι σε θέση (...) να ολοκληρώσει την εκπλήρωση της δέσμευσης αυτής», συμπλήρωσε η πρωθυπουργός της χώρας.

Η Αρντέρν συμπλήρωσε σε χωριστή ανακοίνωσή της ότι οι νεοζηλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα μειώσουν τον αριθμό των στελεχών τους που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της αποστολής του NATO για την υποστήριξη και την υποστήριξη των αξιωματικών του στρατού του Αφγανιστάν από 13 σε 11.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Serial killer στην Ιταλία-Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα