Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε την ιστορία της Εθνικής Πορτογαλίας

Νάρκισσος, εγωιστής, κομπλεξικός. Κάθε hater μπορεί να κολλήσει και από ένα 'παράσημο' στον CR7, ο οποίος όμως τρέφεται από αυτά και συνεχίζει να μιλά με πράξεις και γεγονότα για μια καριέρα που όταν τελειώσει, δύσκολα θα μπορείς να βρεις όμοιά της.

Στον τελικό του Nations League κόντρα στην Ολλανδία, ο 34χρονος μπορεί να μην σκόραρε, όμως η παρουσία του και μόνο, όπως και το χατ-τρικ στους «4» κόντρα στους Ελβετούς βοήθησαν την Σελεσάο της Ευρώπης να φτάσει σε μια ακόμα ιστορική επιτυχία. Οπως δείχνουν τα βιβλία της ιστορίας, η Πορτογαλία προ Κριστιάνο και εκείνη επί των ημερών του, είναι δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες.

Είπαμε, ο δικός μας, Φερναντάο, έχει βάλει την υπογραφή του σε αυτό το σύνολο και έχει 'δείξει' με ένα ιταλικό στιλ ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο έρχονται τα αποτελέσματα και οι τίτλοι, όμως η Πορτογαλία άλλαξε επίπεδο από το 2003, όταν έκανε ντεμπούτο αυτό το 'κτήνος' του αθλήματος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην καρτέλα με τις παρουσίες τις Πορτογαλίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μείνει να κοιτάζει το κενό, καθώς από το πρώτο τουρνουά το 1930 μέχρι το 1998, σε 70 σχεδόν χρόνια δηλαδή, υπάρχει μόνο ένα tick. Αυτό είναι το 1986 στο Μεξικό, όταν το παραμύθι τελείωσε στη φάση των ομίλων, ενώ η επόμενη φορά ήρθε το 2002 στα γήπεδα της Απω Ανατολής, όταν και πάλι οι Ιβηρες χαιρέτισαν από το group.

Στο Euro, μία από τα ίδια. Από το 1960 μέχρι το 1996 οι Πορτογάλοι ήταν απλοί θεατές με εξαίρεση το 1984 - όταν και έφτασαν στα ημιτελικά. Εκτός από τότε, πριν παίξει μπάλα ο Κριστιάνο και χωρίς τίποτα απολύτως να περνά από τα πόδια του, η Εθνική του έδωσε το «παρών» το 1996 και το 2000 [έφτασε επίσης στα ημιτελικά].

Από χθες Κυριακή (09/06), ο πρώτος σκόρερ, πρώτος σε συμμετοχές και αρχηγός, έχει στο παλμαρέ του δύο κούπες με την Εθνική ομάδα, χωρίς αυτό να είναι το μοναδικό επιχείρημα για το ότι έχει αλλάξει την ιστορία της Πορτογαλίας. Στα 82 χρόνια ιστορίας προς Κριστιάνο, οι Ιβηρες δεν είχαν τίτλο και από τις πιθανές 28 παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις, κατάφεραν να κάνουν check-in σε μόλις 6 από αυτές, ένα ποσοστό δηλαδή μόλις 21%. Αντίθετα, στα 16 χρόνια που ο CR7 ανήκει στο οπλοστάσιο των Πορτογάλων, η Εθνική του πέρα από τους δύο τίτλους [Euro, Nations League], έχει κάνει το 8x8 σε προκρίσεις στην τελική φάση των major τουρνουά. Δηλαδή, 100% επιτυχία.

Μετά τον τίτλο στη νεοσύστατη διοργάνωση ο Ρονάλντο θα δώσει το «παρών» στο 5ο Euro της καριέρας του [2004, 2008, 2012, 2016, 2020] ενώ ήδη μετρά και 4 εμφανίσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα [2006, 2010, 2014, 2018]. Αν λάβουμε υπόψη τα λόγια του Σάντος ότι ο βιονικός super-star θα παίζει μπάλα για ακόμα τέσσερα χρόνια, τότε θα γίνει ο παίκτης που θα έχει ενεργή παρουσία σε 5 Mundial και 5 Euro, επίδοση που μάλλον δύσκολα θα σπάσει κάποιος στο μέλλον.

«Θα δώσουμε μάχη. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα, θα είναι ακόμα καλύτεροι γιατί οι νεαροί παίκτες θα έχουν ωριμάσει περισσότερο» είπε ο 34χρονος για τις ελπίδες της Πορτογαλίας στο ερχόμενο Euro. «Η Εθνική θα συνεχίσει, με ή χωρίς τον Κριστιάνο και έχει σπουδαίο μέλλον, δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό».

Χωρίς να έχει κλείσει καν την καριέρα του, πριν τρία χρόνια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του, τον έχρισε κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι πρώτος σε συμμετοχές [158] και γκολ [88] με την Πορτογαλία και έχει σκοράρει σε όλα τα μεγάλα τουρνουά μέχρι σήμερα. Οπως είπε και ο μπακ της Νάπολι και συμπαίκτης του στην Εθνική, Μάριο Ρουί, «Ο Κριστιάνο είναι ο top των top, είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Το να τον έχεις στην ομάδα, τα κάνει όλα πιο εύκολα».

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Επαναλαμβάνει βούληση και συζητά τα επόμενα βήματα με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος
Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Δύο με τρία άτομα φέρονται να μετακίνησαν τη μοτοσικλέτα του 16χρονου-Έρευνες για αναρτήσεις σε ΜΚΔ
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ
Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στον Ατσά-Νεκρός ο 60χρονος Λάμπρος Μαυρομμάτης