Οι σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Τότεναμ κατάφερε να πετύχει μία επική ανατροπή το βράδυ της Τετάρτης και μέσα σε ένα ημίχρονο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί, θα συναντήσει τη Λίβερπουλ που πρώτη είχε φτάσει σε μία τεράστια ανατροπή την Τρίτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Άνφιλντ. Με αφορμή, λοιπόν, αυτούς τους δύο ημιτελικούς, ανατρέχουμε σε ορισμένες από τις πιο σπουδαίες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

2017/18 Μπαρτσελόνα – Ρόμα

Από θύτης έγινε θύμα η Μπαρτσελόνα στην περσινή τεράστια πρόκριση της Ρόμα. Οι Ιταλοί είχαν ηττηθεί με σκορ 4-1 στο πρώτο ματς στο Καμπ Νόου όμως στον επαναληπτικό στην αιώνια πόλη επικράτησαν με 3-0 και ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Μάλιστα, η πρόκριση εκείνη είχε ελληνικό χρώμα αφού το καθοριστικό γκολ το είχε πετύχει ο Κώστας Μανωλάς.

2016/17 Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν

Ανατροπή από ήττα με τέσσερα γκολ έχει συμβεί μόνο μια φορά και φυσικά πρόκειται για την επική πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί στη φάση των «16» τη σεζόν 2016-17. Η Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί με 4-0 στο Παρίσι, αλλά στο «Καμπ Νου» συνέτριψε τους Γάλλους με 6-1 με το γκολ του Σέρτζι Ρομπέρτο στις καθυστερήσεις και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

2013/14 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός

Θύμα μίας μεγάλης ανατροπής έχει πέσει και ελληνική ομάδα. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό που τη σεζόν 2013/14 είχε επικρατήσει με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γήπεδο Καραϊσκάκη, όμως στον επαναληπτικό της Αγγλίας ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε.

2003/04 Μίλαν – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Τη σεζόν 2003/04 η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια κατάφερε να φτάσει στο «θαύμα» κόντρα στη Μίλαν. Στις 23 Μαρτίου 2004 στο πρώτο ματς του Σαν Σίρο οι ροσονέρι επικράτησαν με 4-1 και έδειχναν να έχουν βάλει γερές βάσεις πρόκρισης. Όλα όμως ανατράπηκαν στον επαναληπτικό του Ριαθόρ με την ομάδα του Χαβιέ Ιρουρέτα να επικρατεί με 4-0 και να παίρνει αυτή το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

2003/04 Μονακό – Ρεάλ Μαδρίτης

Η σεζόν 2003/04 ήταν η χρονιά των εκπλήξεων αφού στον τελικό βρέθηκαν Μονακό και Πόρτο. Για να φτάσουν εκεί όμως οι Μονεγάσκοι χρειάστηκε να πετύχουν μία σπουδαία ανατροπή κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στον προημιτελικό. Στο πρώτο ματς του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, οι Γάλλοι είχαν ηττηθεί με 4-2, όμως στον επαναληπτικό του Πριγκιπάτου επικράτησαν με 3-1 και ήταν αυτοί που πήγαν στους «4».

1990/00 Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Τη σεζόν 1999/00 η Τσέλσι είχε πανηγυρίσει σπουδαία νίκη στο πρώτο ματς με την Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο με σκορ 3-1. Παρ’ όλα αυτά, ο επαναληπτικός του Καμπ Νόου δεν εξελίχθηκε με ανάλογο τρόπο για τους μπλε που γνώρισαν βαριά ήττα με 5-1 και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως για να φτάσουμε σε αυτό το σκορ χρειάστηκε και το επιπλέον μισάωρο της παράτασης.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Αποδέχεται τριμερή ο Ερντογάν αλλά για να συζητηθούν... εναλλακτικές της ομοσπονδίας
Ούτε λέξη για το Κυπριακό από την Άγκυρα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Για μισή ώρα συνομιλούσαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Αμετακίνητα αδιάλλακτος ο Ερντογάν-Ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης αναγνώριση του ψευδοκράτους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»
Το ΑΚΕΛ είχε προτείνει νόμιμο αντικαταστάτη της ΠτΒ και το θέμα παραμερίστηκε
Πέντε πρόσωπα στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο με τρία οχήματα στην Πάφο
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ
Για «συντονισμένη προσπάθεια να αδικηθεί ο κ. Κωνσταντίνου» έκαναν λόγο οι μάρτυρες στο Εκλογοδικείο