Τουρκικά σχολεία στη Γαλλία θέλει να ανοίξει ο Ερντογάν

Τουρκικά σχολεία στη Γαλλία θέλει να ανοίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκαλύπτουν γαλλικά ΜΜΕ. 

Αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων θα επισκεφθεί τη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν στο τέλος Μαΐου για να πιέσει την κυβέρνηση των Παρισίων να δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία τουρκικών λυκείων. 
 
Όπως γράφει το γαλλικό περιοδικό «Le Point», αυτή είναι η επιθυμία του Σουλτάνου του Βοσπόρου και προέδρου της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γαλλικό περιοδικό, η τουρκική αντιπροσωπεία θα ασκήσει πιέσεις στη κυβέρνηση του Μακρόν. 
 
Η γαλλική κυβέρνηση πάντως δεν έχει σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».

«Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας θεωρεί καθήκον του να διδάσκεται με δίκαιο και κατάλληλο τρόπο η έννοια του «τζιχάντ». Διευκρινίζει επίσης ότι δεν αναφέρεται στον «ιερό πόλεμο» αλλά στο «καλό τζιχάντ», εκείνο της «αγάπης της πατρίδας».

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τους διευθυντές γαλλικών σχολείων στην Τουρκία, «για να αμφισβητήσουν το νομικό καθεστώς σχετικά με την εκπαίδευση των Τούρκων μαθητών σε αυτά τα ιδρύματα», υποστηρίζει το περιοδικό «Le Point».

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Γαλλία στις 20 και 21 Μαΐου, διευκρινίζει το επίμαχο δημοσίευμα.
 
«Οι Γάλλοι είναι υπό πίεση στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επιδιώκει να δημιουργήσει τουρκικά σχολεία στη Γαλλία, και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν κάνει κάτι», δηλώνει μία πηγή στο γαλλικό περιοδικό.
 
Πηγή: protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες