Πέντε νεκροί και 233 συλλήψεις στη Βενεζουέλα ο απολογισμός των ταραχών

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 233 συνελήφθησαν στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω των κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στην προσπάθειά του πυροδοτήσει στάση του στρατού εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ χθες Δευτέρα.

«Έγιναν 233 συλλήψεις και πέντε άνθρωποι είναι νεκροί. Για όλες αυτές τις υποθέσεις διενεργούνται έρευνες», είπε ο Σάαμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει μια ΜΚΟ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς στα επεισόδια της Τρίτης και της Τετάρτης στη Βενεζουέλα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν αφού ο Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος από την αρχή της χρονιάς, προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις να στασιάσουν εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο. Εμφανίστηκε την Τρίτη τα ξημερώματα κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας και διαβεβαίωσε ότι εξασφάλισε τη στήριξη μιας ομάδας στρατιωτικών που προσχώρησαν στο δικό του στρατόπεδο.
 
Η έκκληση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι απετράπη απόπειρα «πραξικοπήματος» και δεσμεύθηκε ότι οι «προδότες» θα τιμωρηθούν. Το επιτελείο εξέφρασε εκ νέου την πίστη του στον αρχηγό του Κράτους.
 
Πηγή: protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Μαζική επίθεση με 479 ρωσικά drones στην Ουκρανία-Το Κίεβο έπληξε δύο ρωσικά αεροσκάφη σε βάση
Διεθνής κατακραυγή για την ανακοπή του Madleen-«Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο»
Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος στο Λας Βέγκας-Πληροφορίες για έναν νεκρό
Τα τέσσερα ερωτήματα για τις συγκρούσεις στο Λος Άντζελες-Η μετανάστευση και η κάθοδος της Εθνοφρουράς
Δραματικό βίντεο από βύθιση σκάφους στο Μπαλί-Τουρίστες έσπασαν τα παράθυρα, βούτηξαν στο νερό για να σωθούν