ΠΟΦΕΝ: Ρατσιστική η αντιμετώπιση μελών της Αστυνομίας για τα θύματα του «Ορέστη»

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσων (ΠΟΦΕΝ), εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στο Μιτσερό.

Τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αναφέρεται, σε σχέση με τους φόνους οι οποίοι έγιναν εις βάρος αλλοδαπών γυναικών και οικιακών βοηθών, πρέπει να αναφέρουμε πως είναι συγκλονιστικά και δεν μπορούν να αφήσουν την ΠΟΦΕΝ αδιάφορη.
 
«Ως ΠΟΦΕΝ θέλουμε να εκφράσουμε την πιο έντονη δυσφορία μας για τη ρατσιστική αντιμετώπιση που υπέδειξαν τα μέλη της Αστυνομίας που διερευνούσαν την υπόθεση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως οι αρμόδιοι, οι οποίοι είχαν την ευθύνη να ερευνήσουν για την τύχη των θυμάτων λειτούργησαν όπως θα έπρεπε», σημειώνεται.
 
Είμαστε όμως υπόχρεοι, αναφέρεται, να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια των υπολοίπων, αυτών που από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για εξακρίβωση της τύχης των θυμάτων και των αγνοουμένων, αφανείς ήρωες οι οποίοι ακόμα και μέσα στη μεγάλη εβδομάδα δούλευαν ακατάπαυστα στερούμενοι στιγμές με την οικογένειά τους την ώρα που το μεγαλύτερο μερίδιο της κοινωνίας αρκέστηκε στην επίρριψη ευθυνών και την κατάκριση των κακών εχόντων.

«Αν και δεν αλλάζει οτιδήποτε σε αυτά που έγιναν , ευελπιστούμε πως από τώρα και στο εξής, η πολιτεία θα είναι πιο ευαίσθητη σε υποθέσεις που αφορούν αγνοούμενα πρόσωπα, είτε αυτά είναι Κύπριοι πολίτες, είτε ευρωπαίοι, είτε άτομα από τρίτες χώρες. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, αναγκαζόμαστε να γινόμαστε μάρτυρες τραγικών γεγονότων προκειμένου να ξυπνήσουμε και να πράττουμε τα απαραίτητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου
Νέες φουρτούνες για το ΥΠΑΝ, ανοίγει το κεφάλαιο οργανικές θέσεις-Λαμβάνουν αποφάσεις οι εκπαιδευτικοί