Θετική εξέλιξη θεωρεί το ΔΗΚΟ την κατάθεση συντεταγμένων της κυπριακής ΑΟΖ στον ΟΗΕ

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ως θετική εξέλιξη την κατάθεση από την κυβέρνηση των συντεταγμένων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αρμόδια αρχή του ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρός του, Νικόλας Παπαδόπουλος, «θεωρούμε κρίσιμης σημασίας η αντίδραση μας για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας, να είναι άμεση και αποτελεσματική».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε πως η κατάθεση των συντεταγμένων του εξωτερικού ορίου της ΑΟΖ ήταν πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, που περιλαμβάνεται στη Νέα Στρατηγική για το Κυπριακό και είχε υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, η οποία είχε προαναγγείλει την υλοποίηση της τον Ιανουάριο του 2018. «Θεωρούμε, λοιπόν, την κατάθεση, έστω και με καθυστέρηση, σημαντική εξέλιξη η οποία ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να διαφυλάξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από την τουρκική επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αποτελεί ιδιαίτερη θετική εξέλιξη το ότι η προοδευτική συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει καλέσει την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και να σεβαστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.  «Περαιτέρω το S&D έχει προειδοποιήσει την Τουρκία πως αν συνεχίσει τις παράνομες ενέργειες της, η αντίδραση της ΕΕ θα είναι και άμεση και ανάλογη», σημείωσε.

Χαιρετίζουμε το ότι το S&D στο οποίο συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα, στέκεται δίπλα στην Κύπρο και απέναντι στην Τουρκία, η οποία απειλεί με αποσταθεροποίηση την περιοχή και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξε.

 

Δειτε Επισης

Πάει Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Αλβανία ο ΠτΔ-Συνεχίζονται οι επαφές ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο στα κατεχόμενα για τον σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Αποσύρθηκαν υπέρ του Αναστασίου οι τρεις υποψήφιοι της ΕΔΕΚ-«Επιθυμούμε διακαώς επιστροφή όλων των συναγωνιστών»
Πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Κούμα ζητά το Volt-«Χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση»
Διεκδικεί θέση αναπληρωτή πρόεδρου της ΕΔΕΚ ο Διομήδους-Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για την προεδρία
Εντός της ημέρας η συμφωνία απόσυρσης των τριών υποψηφίων της ΕΔΕΚ-Ανακοινώνονται αποφάσεις
Ατυχές περιστατικό χαρακτηρίζει την αστοχία στη γέφυρα Καλαβασού η Κυβέρνηση, βλέπει κωλυσιεργία ο κοινοτάρχης
Λ. Φουρλάς: Η ευθύνη δεν μεταβιβάζεται, αναλαμβάνεται
Ανέλαβε καθήκοντα η Ολγκίν-Δεν υπάρχει ανακοινώσιμο χρονικό πλαίσιο για την επίσκεψη της στην Κύπρο