Θυμωμένο το Βερολίνο με την Τουρκία για τις επαναληπτικές εκλογές στην Πόλη

«Ακατανόητη» χαρακτήρισε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας την ακύρωση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης –και της συνακόλουθης νίκης της αντιπολίτευσης- και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ,  «η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να κηρύξει άκυρο το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης και να διατάξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών δεν είναι διαφανής και είναι ακατανόητη για μας»,  για να συμπληρώσει πως «μόνο η βούληση των Τούρκων ψηφοφόρων μπορεί και οφείλει να κρίνει ποιος θα καταλάβει το γραφείο του δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη».

Και ο Χάικο Μαας  κατέληξε λέγοντας πως «Ο σεβασμός των βασικών δημοκρατικών αρχών, μέσα σε διαφανείς εκλογικές συνθήκες, είναι κατά την άποψή μας απόλυτη προτεραιότητα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένας νεκρός μετά από ρωσικές επιδρομές drones σε Οδησσό και Κίεβο
Εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο Αλ Άμαλ στη Γάζα
Ο Τραμπ κατεβάζει 700 πεζοναύτες και χιλιάδες μέλη της εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες- Έντονες αντιδράσεις
Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ οι ακτιβιστές του Madleen-Το Ισραήλ προχωρά σε απελάσεις
Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Μαζική επίθεση με 479 ρωσικά drones στην Ουκρανία-Το Κίεβο έπληξε δύο ρωσικά αεροσκάφη σε βάση