Η περιέργεια για το «Βουράτε γειτόνοι» αποκάλυψε τη φρίκη του «Ορέστη»
20:39 - 07 Μαΐου 2019

Και όμως... η περιέργεια, το ενδιαφέρον και η αγάπη μια παρέας Κυπρίων μοτοσικλετιστών στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Βουράτε Γειτόνοι", που έγινε ταινία και προβλήθηκε στους κινηματογράφους, σπάζοντας ταμεία, τους οδήγησε στο Μιτσερό για να δουν από κοντά τα σημεία όπου είχαν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα.
Τότε στις 14 Απριλίου, ήταν και η αρχή της αποκάλυψης της εγκληματικής δράσης του πρώτου κατα συρροή δολοφόνου που καθήλωσε το παγκύπριο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha στο οποίο μίλησε ο άνθρωπος που εντόπισε το πρώτο πτώμα που ανήκε στην 38χρονη Μαρί Ρόουζ, στη θέα ενός αντικειμένου που έμοιαζε με σακούλα μέσα στο φρεάτιο, έριξε μια πέτρα, με αποτέλεσμα να ανοίξει και να φανεί κάτι ύποπτο.
Στο σημείο βρισκόταν ζευγάρι Γερμανών τουριστών σε αυτοκίνητο, τους οποίους φώναξαν να προσεγγίσουν το σημείο για να φωτογραφίσουν με την κάμερα τους που ήταν επαγγελματική το αντικείμενο, ώστε με το ζουμ να μπορέσουν να δουν καλύτερο για τι επρόκειτο.
Αφού φωτογράφησαν το αντικείμενο και έκαναν ζουμ, υπέθεσαν με φρίκη ότι ίσως να πρόκειται για πτώμα.
Η μαρτυρία του ανθρώπου που κατέβηκε στο φρεάτιο, άνοιξε τη σακούλα και εντόπισε το πτώμα
«Έτσι στο τυχαίο ο ένας από τους τρείς μας, έριξε μια πέτρα στο φρεάτιο. Σκεφτείτε ότι κάτω στο φρεάτιο υπήρχε μόνο μια μικρή τρύπα την οποία βλέπαμε προς τα κάτω και ήταν γύρω στα 15-20 μέτρα ύψος και είχε νερό. Όταν λοιπόν πέταξε την πέτρα, επείδη το νερό πάνω ήταν βρώμικο και έκανε μια γλίτσα, δεν μπορούσες να διακρίνεις ιδιαίτερα τι υπήρχε στην επιφάνεια. Μόλις έριξε την πέτρα όμως η γλίτσα άνοιξε και φάνηκε κάτι σαν σακούλι, κάτι σαν σκουπίδια. Φυσικά εμείς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ξέραμε τι ήταν. Μάλιστα ο φίλος είπε για αστείο ότι βρήκαμε πτώμα.
Μετά συνεχίσαμε να ρίχνουμε πέτρες στο σημείο. Κάπου εκεί βρισκόταν ένα ζευγάρι γερμανών στο αυτοκίνητο και ετοιμάζονταν να φύγουν αλλά τους σταματήσαμε και τους ζητήσαμε να έρθουν στο σημείο και να φωτογραφίσουν με την επαγγελματική φωτογραφική κάμερα που κρατούσαν το συγκεκριμένο αντικείμενο, ώστε να κάνουμε ζουμ για να δούμε τι είχε μέσα, διότι με τα κινητά μας δεν φαινόταν και τόσο καλά.
Έτσι έγινε τελικά. Όταν προσέγγισαν μάλιστα και αυτοί το σημείο, είπαν ότι είχαν την ίδια εντύπωση, ότι δηλαδή μπορεί να επρόκειτο για πτώμα. Προβληματιζόμασταν να κατέβουμε κάτω στο φρεάτιο διότι η σκάλα ήταν παλιά και ίσως να ήταν επικίνδυνο.
Τελικά όμως πήγαμε κάτω εγώ και ο γερμανός, κρατώντας σφιχτά πάνω στα σίδερα του φρεατίου και με ένα ξύλο το ξεσκεπάσαμε και είδαμε πως ήταν τελικά πτώμα ανθρώπου. Το γυρίσαμε με ένα ξύλο και είδαμε πως τα πόδια ήταν δεμένα. Αμέσως ειδοποιήσαμε την Αστυνομία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Δεν εγκαταλείπουν τις έρευνες, ετοιμάζονται και για plan c
- Μ.Τράγκολας: Καταλάβαμε πως ήταν το παιδί... Eίδα τον χειριστή να δακρύζει
- Στο μικροσκόπιο ποινικών ανακριτών οι χειρισμοί για τα ελλείποντα πρόσωπα