Πρώτη δημόσια ομιλία του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο-Ζήτησε παγκόσμια ειρήνη

Ο νέος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο εκφώνησε σήμερα ενώπιον πολλών χιλιάδων ανθρώπων την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την ανάρρησή του στον θρόνο και ζήτησε παγκόσμια ειρήνη.

«Προσεύχομαι για την υγεία και την ευτυχία σας», δήλωσε ο 59χρονος αυτοκράτορας, ο οποίος ανήλθε στον Θρόνο των Χρυσανθέμων την Τετάρτη μετά την παραίτηση του πατέρα του Ακιχίτο. «Και εύχομαι πραγματικά την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας, προχωρώντας χέρι χέρι με τις άλλες χώρες και αναζητώντας την παγκόσμια ειρήνη», πρόσθεσε.

Ντυμένος με ένα σκούρο κοστούμι ο 126ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο μπαλκόνι του αυτοκρατορικού παλατιού στο Τόκιο. Στο πλευρό του ήταν η αυτοκράτειρα Μασάκο, η οποία φορούσε κίτρινο φόρεμα και καπέλο καθώς και ένα κολιέ με πέρλες.

Άλλα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας ήταν επίσης παρόντα, αλλά όχι ο Ακιχίτο και η σύζυγός του Μιτσίκο που αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή έπειτα από τριάντα χρόνια στην εξουσία.

Οι πολίτες έκαναν ουρές με τις ώρες για να δουν τον νέο αυτοκράτορα και την οικογένειά του, με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK να κάνει λόγο για ένα πλήθος 5.000 ανθρώπων. Συνήθως αυτού του είδους οι εμφανίσεις του αυτοκράτορα γίνονται κατά τα γενέθλιά του ή την Πρωτοχρονιά.

Η αυτοκρατορική οικογένεια αναμένεται να εμφανιστεί συνολικά έξι φορές στο μπαλκόνι του παλατιού σήμερα.

Η επίσημη ενθρόνιση του νέου αυτοκράτορα και της συζύγου του θα γιορταστεί στις 22 Οκτωβρίου στο Τόκιο ενώπιον 2.500 προσκεκλημένων από την Ιαπωνία και το εξωτερικό, ανάμεσά τους και πολλοί ηγέτες κρατών.

Δειτε Επισης

Σοβαρό τροχαίο στη Βούλα-Σφοδρή σύγκρουση δύο λεωφορείων, δεκάδες τραυματίες
Άλλο πρόσωπο έδειξε τον 18χρονο για την επίθεση στην Αγία Νάπα, αρνείται ανάμιξη-Ψάχνουν άλλους έξι
Συνελήφθη 42χρονος για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους 19 κιλά κάνναβης και χρηματικό ποσό
Παίρνει θέση για τις καταδίκες από ΕΔΑΔ η Επίτροπος Ισότητας-«Αποτελούν, τουλάχιστον, αφορμή για σοβαρή αυτοκριτική»
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»
Ζήτησαν από την Βαρωσιώτου να αλλάξει σε «ανοικτό» το πόρισμα του Θανάση-Τι ανέφερε στην απάντησή της στο Ανώτατο
Στην Κύπρο την Κυριακή η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρόεδρο
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Στα 2,3 εκατομμύρια οι εισφορές στα κόμματα-Πάνω από ένα εκατομμύριο στο ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ