Τα συναισθήματα πίσω από τις στολές και οι δραματικές στιγμές στους υγρούς τάφους
11:05 - 04 Μαΐου 2019

Πρόσωπο κλειδί στις σημερινές έρευνες είναι ο Ισπανός χειριστής του συστήματος ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα ξέρει άριστα τη χρήση του sonar και ειδικά τον χειρισμό του σε λίμνες και υδάτινα περιβάλλοντα ακόμα και σε λατομεία.. Δηλαδή ο Ισπανός χειριστής διαθέτει την εμπειρία ενός λατομείου που μετατράπηκε σε λίμνη και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα.
Αναφερόμενος στα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας μέσω της επιστολής του Χρίστου Ορφανίδη, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής εξήγησε πως υπάρχουν πολλών ειδών Sonar το κάθε ένα για διαφορετικές έρευνες. Πρόσθεσε πως παίζει μεγάλο ρόλο ο χειριστής και η εμπειρία που αυτός διαθέτει ενώ σημείωσε πως το συγκεκριμένο Sonar που μισθώθηκε μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα στο μολυσμένο περιβάλλον της Κόκκινης Λίμνης.
«Τέτοιες αναφορές καλά θα ήταν να διασταυρώνονται. Με λυπεί ιδιαίτερα αυτό το γεγονός με λυπεί ιδιαίτερα γιατί αφήνει υπονοούμενα. Και εγώ δεν δέχομαι υπονοούμενα από τον οποιοδήποτε για το πρόσωπο μου και για την τιμή μου».
Και αναλαμβάνω την ευθύνη, ήταν δική μου επιλογή για να δουλέψω καθαρά με επαγγελματίες με εμπειρίες αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα» τόνισε.
Όσον αφορά τις έρευνες ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής επεσήμανε πως οι έρευνες δεν τελειώνουν με το Sonar. Αποκάλυψε πως στη συνάντησή του με τους εμπειρογνώμονες της Scotland Yard για τις έρευνες, αυτοί επεσήμαναν πως οι έρευνες προχωρούν ορθά και πρότειναν τη χρήση ραντάρ διείσδυσης εδάφους σε περίπτωση που χρειαστεί να ελεγχθούν οι περιοχές μέσα στις λίμνες που είναι καλυμμένες με λάσπη.
Όσον αφορά τις προσπάθειες των μελών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, ο κύριος Τράγκολας υπέδειξε πως τα μέλη της υπηρεσίας του βρίσκονται σε επιχείρηση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο μεταλλείο και στις λίμνες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: