Πρόσθετους δασμούς στο Μεξικό επιβάλλει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς 5% σε όλα τα αγαθά που εισάγονται στη χώρα από το Μεξικό, αρχής γενομένης τον Ιούνιο, εάν οι μεξικανικές αρχές δεν σταματήσουν την παράτυπη μετανάστευση.
 
«Ο δασμός σταδιακά θα αυξάνεται ώσπου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να επιλυθεί, και τότε οι δασμοί θα καταργηθούν», διευκρίνισε ο Τραμπ μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
 
Η κυβέρνηση του Μεξικού χαρακτήρισε «καταστροφική» την αναγγελία που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό είναι καταστροφικό, αν αυτή η απειλή εφαρμοστεί θα είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα (...) Αν γίνει αυτό, θα πρέπει να αντιδράσουμε ενεργά», τόνισε μιλώντας στον Τύπο ο Χεσούς Σεάδε, το στέλεχος του μεξικανικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τη Βόρεια Αμερική και διαπραγματεύθηκε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ και τον Καναδά για το Εμπόριο.
 
Η κίνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται κλιμάκωση της προσπάθειάς του να αναχαιτίσει το κύμα των μεταναστών και των προσφύγων, που συνεχίζει να μεγεθύνεται παρά τις προσπάθειές του να υψωθεί τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και τα άλλα μέτρα που λαμβάνει.
 
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, 80.000 μετανάστες και πρόσφυγες κρατούνται από τις αμερικανικές αρχές και άλλοι περίπου 4.500 φθάνουν καθημερινά στα σύνορα.
 
Αν η «κρίση της παράνομης μετανάστευσης» τερματιστεί «οι δασμοί θα καταργηθούν», ανέφερε ο Τραμπ, καταγγέλλοντας την «παθητική συνεργασία» του Μεξικού σε αυτή την «μαζική εισβολή» που αποτελεί «μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την οικονομία των ΗΠΑ» και απαιτώντας από τις μεξικανικές αρχές να «επαναπατρίζουν» τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
 
Ο ασκών χρέη γενικού γραμματέα της αμερικανικής προεδρίας Μικ Μαλβέινι, ερωτηθείς ποια μεξικανικά προϊόντα θα επηρεαστούν από τους δασμούς, απάντησε «όλα τους».
 
Η συναλλαγματική ισοτιμία του μεξικανικού νομίσματος, του πέσο, έναντι του δολαρίου υποχωρούσε σε χαμηλό τριμήνου πριν από λίγο καταγράφοντας υποχώρηση 1,85%.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Το Πεντάγωνο τροφοδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας με UFO για να αποκρύψει στρατιωτικά προγράμματα
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Μεγάλη διαδήλωση κατά του Πρωθυπουργού της Ισπανίας που κατηγορείται για διαφθορά
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
ΒΙΝΤΕΟ: Όχημα εκτός ελέγχου μπούκαρε σε εστιατόριο στην Κίνα-Η στιγμή που 11χρονη έσωσε την αδερφή της
Απίστευτη βιαιότητα στις ΗΠΑ-Λύγισε δίχρονη μέχρι να σπάσει η σπονδυλική της στήλη