Το συγκινητικό γκράφιτι για την τραγωδία στο Μάτι

Έλληνας Street Artist ζωγραφίζει στον τοίχο δημοτικού σχολείου ένα έργο - αφιέρωση στους νεκρούς της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ένα μικρό παιδί με λαμπερά μάτια κρατά στο χέρι ένα κλαδί γεμάτο με μικρά κόκκινα φρουτάκια σε σχήμα καρδιάς. Το αγόρι φαίνεται να κοιτά προς τον ουρανό, ενώ αν κανείς μετρήσει τα φρουτάκια - καρδιές αυτά είναι 102.
 

Πρόκειται για το έργο που αφιερώνει ο Street Artist Αντώνης Χαμπάς στους νεκρούς από την Πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι. «Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι. Αυτό είναι για το μάτι. 102 φουτάκια καρδιές. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» αναφέρει ο καλλιτέχνης που ανέλαβε να βάλει χρώμα στους τοίχους του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας.


Ο Hambas δεν φιλοτέχνησε όμως μόνο αυτή την πλευρά του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας. Ανέλαβε να δώσει χρώμα σε κάθε τοίχο με το αποτέλεσμα να μοιάζει εντυπωσιακό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A short video special thanks to Municipality of Rafina and @savvas_setk

A post shared by Hambas (@hambas_) on


Το πάθος του Χαμπάς για
την τέχνη και τα γκράφιτι

Ο Αντώνης Χαμπάς επέστρεψε στο μεγάλο του πάθος, όπως χαρακτηρίζει την ενασχόλησή του με την τέχνη το 2009 και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε σειρά εκθέσεων στην Αθήνα, αλλά και ανά την Ελλάδα.
 
Το 2010 βρέθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου εξέθεσε τα έργα του. Εργα φτιαγμένα από κάθε λογής υλικό που αποδίδουν ρεαλιστικές και παράλληλα αφηρημένες φιγούρες.
 
Ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με την street art από το 2015, βάζοντας τη δική του πινελιά στους δρόμους της Αθήνας και άλλων ελληνικών πόλεων.
 
Το viral έργο του Χαμπάς
σε κάδο απορριμάτων

Ο Αντώνης Χαμπάς έγινε viral πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ζωγράφισε στην πρόσοψη ενός μεταλλικού κάδου σκουπιδιών το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η απεικόνιση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε άσπρο και μαύρο και με μια ιδιαίτερη γκριμάτσα είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ακολούθησαν πολλά ακόμη προτρέτα σε σκουπιδοτενεκέδες, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο της Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, που ο καλλιτέχνης αποτύπωσε με ένα ιδιαίτερα σκοτεινό βλέμμα σε κάδο κάπου στην Αθήνα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This garbage bin is empty of ....

A post shared by Hambas (@hambas_) on


Πηγή: iefimerida.gr
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκαν οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Δεν προέκυψαν προβλήματα
Συνελήφθησαν όλοι εμπλεκόμενοι της αιματηρής συμπλοκής-Επαναξιολογούνται τα κίνητρα της υπόθεσης
Θρήνος στον εκπαιδευτικό κόσμο-Έφυγε η καθηγήτρια Κάλη Μικρασιάτη
Ανθίζει το παγκόσμιο λαθρεμπόριο κοκαΐνης-Στα 25 εκατομμύρια οι χρήστες
Στις 22 Ιουλίου η απόφαση για Ζαννέτου-Κατατέθηκε η ιατρική βεβαίωση για άσθμα, έδειξε κακοβουλία η υπεράσπιση
Χαιρέτισε την αμερικανική παρέμβαση για εκεχειρία ο Πρόεδρος-Εισηγήθηκε μεταφορά ή ακύρωση φορολογιών της ΕΕ
Επιστολή διοικητών του Αρχιλοχία στο Δικαστήριο που ζητούν επιείκεια για το θάνατο Γιαννιού-«Ήταν ένα στιγμιαίο λάθος»
Κλείδωσε η ημερομηνία των παράνομων «εκλογών» στα κατεχόμενα-Πάνω από διακόσιες χιλιάδες οι «ψηφοφόροι»
Τερμάτισε το διορισμό Αριστοτέλους στο ΥΠΑΜ η ΕΔΥ-Διορίστηκε αναπληρωματικός ΓΔ ο Ελλίκος Ηλία
Το μήνυμα της Λοττίδου για την διεθνή ημέρα υποστήριξης θυμάτων βασανιστηρίων-«Χρέος όλων η εξάλειψη τους»