ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η ένταση με Τούρκους και Ελληνοκύπριους γεωργούς στη Δένεια

Σκηνικό έντασης έστησαν οι τούρκοι στρατιώτες στη Δένεια, προκαλώντας και την αγανάκτηση των ελληνοκυπρίων γεωργών της περιοχής.
 
Σήμερα, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν με δυο στρατιωτικά οχήματα εντός της νεκρής ζώνης, έκοψαν τον δρομο και στη συνέχεια τουρκοκύπριοι γεωργοί με τη χρήση ειδικού γεωργικού μηχανήματος, θέρισαν τα χωράφια των ελληνοκυπρίων γεωργών.
 
Στην περιοχή έσπευσαν μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για να επιληφθούν της κατάστασης. Είχαν ειδοποιηθεί από τους ελληνοκύπριους κατοίκους της περιοχής.
 
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, οι τούρκοι έφεραν και οπλισμό. 
 
Μιλώντας στον REPORTER ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι στο σημείο πήγε αρκετός κόσμος, ενώ στα επίμαχα σημεία που έγιναν τα επεισόδια την προηγούμενη φορά, ήρθαν και πάλι τούρκοι οπλισμένοι και κάποιοι άλλοι ήταν ταμπουρωμένοι, όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Και κάπου εκεί άρχισε και η ένταση όταν εισήλθαν με γεωργικά μηνύματα και άρχισαν να ζερίζουν στις ε/κ περιουσίες.
 
Ανάλογο σκηνικό έντασης είχε στηθεί και στο παρελθόν.
 
Κάτοικος της περιοχής ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο με τα όσα διαδραματίστηκαν και έγραψε "Δενεια τώρα!!!! Οι Τούρκοι θερίζουν τα σπαρμένα των ελληνοκυπριων γεωργων υπό το βλέμμα των τουρκων στρατιωτών και την απάθεια των ΗΕ. Ο Κοντόπαχουλος με την άσπρη μπλούζα Συνταγματαρχης τω δυνάμεων του αττιλα! Ξύπνα λαέ!
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική
Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το ΕΛΑΜ-«Προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»
Παροξυσμός στα κατεχόμενα για τις συλλήψεις σφετερισμών-«Επηρέασαν όλους τους τομείς»
Ικανοποίηση Προέδρου για τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Aποτελεί καρπό συντονισμένων διπλωματικών προσπαθειών»
Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Πυρά ΑΚΕΛ κατά του Προέδρου-«Επέλεξε να ξεπλύνει το ΕΛΑΜ, προκαλεί ερωτηματικά»
Προστασία ζωτικών ενεργειακών υποδομών από παρεμβάσεις ζητά από ΕΕ ο Παπαναστασίου