Επικαιροποιείται το Πρωτόκολλο για τις περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών

Η  επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τις περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου και εκπροσώπων του Οργανισμού Hope for Children - CRC Policy Center.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, συζητήθηκε το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) και του Οργανισμού Hope for Children - CRC Policy Center, το 2013, με στόχο την αλληλοενημέρωση και τη συνεργασία των οργανισμών με την Αστυνομία, στις περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν προς συζήτηση οι δυσκολίες στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου και αναζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης. Ο κ. Νικολάου ζήτησε όπως γίνει επικαιροποίηση των προνοιών του Πρωτοκόλλου, στη βάση εμπειριών άλλων χωρών, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εξειδίκευση των ορισμών και τη λεπτομερή καταγραφή των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται. Επίσης, ζητήθηκε η πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων όλου του προσωπικού της Αστυνομίας σε μηνιαία βάση, καθώς και η αναζήτηση και εφαρμογή αντίστοιχων καλών πρακτικών άλλων χωρών, όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι με βάση τις πρόνοιες του Πρωτοκόλλου, η Αστυνομία αποτελεί το εκτελεστικό όργανο εκ μέρους του Υπουργείου και οφείλει να προβαίνει σε ενημέρωσή του για τις ενέργειες της κάθε έξι μήνες.
 

Δειτε Επισης

Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Πρόωρη εθελούσια αφυπηρέτηση και ασφάλιση αστυνομικών στο επίκεντρο συνάντησης Χαρτσιώτη-ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Κατέρρευσε μέρος υπό ανακαίνιση κτηρίου στη Λεωφόρο Μακαρίου-Γέμισε σκαλωσιές ο δρόμος (pics)
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 78χρονος για τη δολοφονία του Σιαμπτάνη στην Τίμη
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για κλοπή μοτοποδηλάτου στη Γαλάτα (pic)
Ένοχοι πέντε για το μεγάλο κύκλωμα εικονικών γάμων στη Λάρνακα-Eνώπιον Επαρχιακού άλλοι 12
Αθώα από το Δικαστήριο η Ζαννέτου για το δείγμα αλκοόλης-Διασυνδέθηκε η αδυναμία παροχής με το άσθμα
Οργιάζουν στα κατεχόμενα για τις «συλλήψεις» Ε/κ, επιμένουν ότι πρόκειται για «κατάσκοπους» και τους συνδέουν με τις διώξεις σφετεριστών
Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο
Κατασχέθηκαν πάνω από πέντε κιλά κάνναβης από δύο πακέτα στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)