Ποινές χιλιάδων ευρώ από Λοΐζίδου για υποθέσεις παραβίασης προσωπικών Δεδομένων

Στις 25 Μαϊου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημερομηνία εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (GDPR), και κατά το διάστημα αυτό το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει δεχθεί 424 παράπονα, από τα οποία τα 135 αφορούσαν διαφημιστικά μηνύματα (spam), ενώ μεγάλη μερίδα στη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση/κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων, μη ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης και παράπονα που αφορούσαν στην νομιμότητα των Κλειστών Κυκλωμάτων Βιντεοπαρακολούθησης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων, από την ημερομηνία εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (GDPR), το Γραφείο έχει λάβει 49 Γνωστοποιήσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων,  έχει εκδώσει 16 Αποφάσεις εκ των οποίων στις 9 επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές συνολικού ύψους €36.900, έχει λάβει δηλώσεις για Υπεύθυνους Προστασίας Δεδομένων από 442 οργανισμούς του δημόσιου τομέα και 828 του ιδιωτικού τομέα, έχει διεξάγει 9 αυτεπάγγελτους ελέγχους.
 
Τέλος, το Γραφείο Επιτρόπου είναι η Επικεφαλής Εποπτική Αρχή για 12 υποθέσεις διασυνοριακής συνεργασίας από τις 416 που έχουν καταχωριστεί στο σύστημα, και αφορούν σε εταιρείες των οποίων η κύρια εγκατάσταση βρίσκεται στην Κύπρο.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία της ΕΕ με τον Τραμπ για τους δασμούς
Πήγε παραλία στην Αγία Νάπα έχοντας μαζί του κοσμήματα αξίας και έπεσε θύμα κλοπής
Χάος στα αεροδρόμια της βόρειας Ιταλίας-Επηρεάστηκαν πάνω από 300 πτήσεις
Τραμπ: Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται συμφωνία με τη Χαμάς για την επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα
Νεαροί επιτέθηκαν σε ζεύγος τουριστών στην Πάφο-Αρχικά παρενόχλησαν την γυναίκα και στην συνέχεια τους έκλεψαν
Ακόμη 37 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα-Δύο παιδάκια σκοτώθηκαν έξω από το σπίτι του παππού τους
Μπένετ: Ο Νετανιάχου θα όφειλε να παραιτηθεί
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Ισραήλ για τους 49 ομήρους που κρατούνται ακόμη στη Γάζα
BINTEO: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου-Μήνυμα του 112 για εκκένωση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση