Κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις σε Μέρκελ και Τουσκ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει απόψε στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. στην επόμενη περίοδο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε νωρίτερα σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ και την Καγκελλάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ.

Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων έθεσε το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας μέσα στην Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τόσο ο κ. Τουσκ όσο και η κα. Μέρκελ επανέλαβαν τη σαφή αντίθεση τους σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας και εκδήλωσαν συμπαράσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία. Συζητήθηκαν, εξάλλου, τα περαιτέρω βήματα και ο συντονισμός ενόψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο.

Στη διάρκεια της αποψινής Συνόδου-δείπνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά και με άλλους ηγέτες κρατών.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει ομολόγους του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παράνομες ενέργειες και προκλήσεις.

 

Δειτε Επισης

Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Μ. Παναγιώτου: Χρέος της Πολιτείας να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη ηρώων σαν τον Δώρο Ηλία
Επαφές αντιπροσωπείας Γερουσίας Ρουμανίας στη Λευκωσία-Συνάντηση και με τον Στιούαρτ
ΕΟΑ δύο ταχυτήτων, υπερβολικός αριθμός αντιδημάρχων-Μελετά σενάρια και ψάχνει λύσεις το ΥΠΕΣ
Φουλάρει για παραγωγή πολιτικής, μιλά με ενδιαφερόμενους για τις Βουλευτικές το Volt
Financial Times: Η Κύπρος και άλλα μεσογειακά κράτη της ΕΕ αντιδρούν στη συμφωνία Γαλλίας-ΗΒ για το μεταναστευτικό
Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν