Εξετάζει τον Μπλατί Τουρέ

Την περίπτωση του 25χρονου κεντρικού μέσου της Κόρδοβα Ιμπραχίμ Μπλατί Τουρέ από την Μπουρκίνα Φάσο εξετάζει ο Παναθηναϊκός για την κάλυψη της μίας από τις δύο θέσεις που αναζητά στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αγορές για την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας γραμμής, απ’ όπου έχει ήδη αποχωρήσει ο Κάτσε και προβλέπεται να τον ακολουθήσουν οι Τζανδάρης και Στάικος. 

Αξιόπιστες πληροφορίες του SDNA από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Μπλατί Τουρέ, γνώριμος του Νίκου Νταμπίζα από τη συνύπαρξή τους στην Ομόνοια (ο Αφρικανός άσος είχε αναδειχθεί ως η δεύτερη καλύτερη μεταγραφή του Νταμπίζα στο νησί μετά τον Νταρμπισάιρ) εξετάζεται από τους «πράσινους» ως αντί-Κάτσε.

Ο Μπλατί Τουρέ (με ύψος 1.70 εκ.) έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον διεθνή Αλβανό μέσο, καθώς θεωρείται ικανότατος στο χειρισμό της μπάλας και στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού, καθώς επίσης και ιδιαίτερα γρήγορος στια πόδια και το… μυαλό (αποφάσεις/αντίληψη), ενώ το ετήσιο κασέ του (περί τις 200.000 ευρώ) προσεγγίζει τις οικονομικές δυνατότητες των «πράσινων».

Ο 25χρονος εν ενεργεία διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο, μένει ελεύθερος τον επόμενο μήνα από την Κόρδοβα η οποία αγωνίζεται στην ισπανική Σεγούνδα Ντιβισιόν (πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει επίσης ο Ρόμπιν Λουντ), έχοντας θετικό πρόσημο στις 24 συμμετοχές που πραγματοποίησε τη φετινή σεζόν. 

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ράγιο Βαγιεκάνο και συνέχισε στη Ρεκρεατίβο Ουέλβα, απ’ όπου μετακινήθηκε ως δανεικός τη σεζόν 2015-16 στη γαλλική Εβιάν (12 συμμετοχές).

Την επόμενη σεζόν ο Νταμπίζας τον εντόπισε και τον πήγε στην Ομόνοια. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού πέτυχε… διάνα με την απόκτησή του, καθώς στην κυπριακή ομάδα (2016-17) κατέγραψε 27 συμμετοχές με ένα γκολ, όντας από τις ατραξιόν του πρωταθλήματος.

Λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Νταμπίζα από τη νησί και μετά τις αλλαγές που έγιναν στην Ομόνοια, ήρθε η σειρά του Μπλατί Τουρέ να λύσει αιφνιδιαστικά το συμβόλαιό του μαζί της. 

Αυτό έγινε στα μέσα τον Μάρτη του 2018, με συνέπεια να μην υπάρχουν πολλές επιλογές στον Μπλατί Τουρέ για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που ήταν τελικά το σουηδικό πρωτάθλημα και η Εσκιλστούνα για μισή σεζόν (έξι μήνες) προκειμένου να παραμείνει «ενεργός».

Κατέγραψε 16 συμμετοχές με τρεις ασίστ και κατόπιν αποχώρησε ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι και μετακινήθηκε στην Ισπανία και την Κόρδοβα.

Οι εμφανίσεις του στην Ισπανία δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από ομάδες της Σεγούντα Ντιβισιόν, ενώ οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μεταξύ των ενδιαφερόμενων ομάδων είναι και ο Παναθηναϊκός που φαίνεται πως έχει ως ατού τη σχέση εμπιστοσύνης του Νταμπίζα με τον Αφρικανό κεντρικό μέσο. 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Μεταφέρεται στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου-Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και 41.670 σε οικίες, οχήματα και περίπτερα
Συνελήφθη ο οδηγός της Mercedes που παρέσυρε τους πεζούς, ξέχασε το χειρόφρενο-Στους 11 οι τραυματίες
Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο άτυχος 16χρονος και προσέκρουσε σε δέντρο-Εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο κατέπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν