Πανέτοιμη για τις ευρωεκλογές η Λεμεσός, σύμφωνα με τον Έφορο της Εκλογικής Περιφέρειας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες στη Λεμεσό,  η οποία δηλώνει πανέτοιμη για τις ευρωεκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τον Έφορο της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, Έπαρχο Μάριο Αλεξάνδρου.
 
Όπως δήλωσε ο κ.Αλεξάνδρου, αύριο Παρασκευή, από τις 08:30 μέχρι τις 13:00, οι προεδρεύοντες θα παραλάβουν, από το Α` Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, τις κάλπες των 299 εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν την ημέρα των εκλογών.
 
Ο αριθμός των εκλογέων της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού ανέρχεται σε 154,496 εκ των οποίων 234 είναι Τουρκοκύπριοι και 1,489 κοινοτικοί. Στο Δήμο Λεμεσού είναι εγγεγραμμένοι 63,032 εκλογείς σε 106 εκλογικά κέντρα, στο Δήμο Αγίου Αθανασίου 8,343 εκλογές σε 14 εκλογικά κέντρα, στο Δήμο Γερμασόγειας 6,660 εκλογείς σε 10 εκλογικά κέντρα, στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών 14,307 εκλογείς σε 23 εκλογικά κέντρα, στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς 9,722 εκλογείς σε 15 εκλογικά κέντρα και στο Δήμο Ύψωνα 6,315 εκλογείς σε 9 εκλογικά κέντρα. Στις κοινότητες της Επαρχίας Λεμεσού θα λειτουργήσουν 122 εκλογικά κέντρα για 46,117 εκλογείς.
 
Το πιο μεγάλο εκλογικό κέντρο, με 773 εκλογείς, θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο Καλογερόπουλου, στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς και το μικρότερο στο κοινοτικό κτίριο Παλαιόμυλου, στο οποίο οι εκλογείς ανέρχονται σε 46.
 
Σύμφωνα με τον Μάριο Αλεξάνδρου, για την όλη διαδικασία των εκλογών της 26ης Μαΐου, θα εργαστούν περίπου 1,300 δημόσιοι υπάλληλοι και 99 άνεργοι επιστήμονες.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαχειρίσιμη φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο-Ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον δρόμο
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για την υπόθεση του βαρυποινίτη και των επιχειρηματιών-Οδηγείται ενώπιον Δικαστήριου
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Πάφο-Δεν κινδυνεύουν οικίες, μάχη με το χρόνο για οριοθέτησή της
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Προσωρινά ο Παλατές για τη θέση του Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Πάει Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί για τους σφετεριστές ο Τατάρ-Θέτει ως όρο την «κυριαρχική ισότητα»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία