Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο-Πανεπιστήμιο Μonash για οδική ασφάλεια

Παρουσία της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου και του Ύπατου Αρμοστή της Αυστραλίας Sam Beever υπογράφεται αύριο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Monash Μελβούρνης για θέματα οδικής ασφάλειας.

Σε δελτίο Τύπου της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας αναφέρεται ότι το Μνημόνιο θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ του Κέντρου CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ( Centre for Risk and Decision Sciences) και του Κέντρου MUARC ( Monash University Accident Research Centre) του Πανεπιστημίου Μοnash.

To Μνημόνιο θα υπογράψουν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ο καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου και εκ μέρους του Monash η καθηγήτρια Judith Charlton.  Με την υπογραφή του οι εταίροι θα μπορούν να μοιράζονται  βέλτιστες πρακτικές, να αναπτύσσουν επιστημοσύνη σε θέματα οδικής ασφάλειας, να εκπονούν κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα και να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και κοινωνίας των πολιτών για να βοηθήσουν τις αρχές να βελτιώσουν θέματα οδικής ασφάλειας.

Αύριο, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Παιδείας, της Αστυνομίας, της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας, της κοινωνίας των πολιτών και εμπειρογνωμόνων σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η συζήτηση θα αποτελέσει ευκαιρία για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλύσουν και να συγκρίνουν τις στατιστικές οδικών ατυχημάτων, τις τρέχουσες πρωτοβουλίες για θέματα οδικής ασφάλειας και να ανταλλάξουν απόψεις για τις μελλοντικές προκλήσεις. Η καθηγήτρια Judith Charlton θα παρουσιάσει την προσέγγιση Safe Systems και τη στρατηγική της πολιτείας της Βικτώριας στην Αυστραλία με την ονομασία «Towards Zero» για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οδικής ασφάλειας.

Δειτε Επισης

Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες (vids&pics)
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)