Εκπαιδευτικές συναντήσεις για καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού

Εκπαιδευτικές συναντήσεις με στόχο την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, πραγματοποίησαν το “Hope For Children’’ CRC Policy Center και η Ελληνική Τράπεζα.

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που οι δύο συνεργάζονται με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, αναφέρει ανακοίνωση του “Hope for Children”.

Στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές όχι μόνο γνώσεις σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό, αλλά πολύ περισσότερο δεξιότητες ζωής, οι οποίες είναι χρήσιμες μακροχρόνια για επίλυση προβλημάτων και αντιμετώπιση ποικίλων δυσκολιών, πέρα από το σχολικό εκφοβισμό.

Επίσης, μέσα από την εμπειρία, στόχος είναι τα παιδιά να αυξήσουν την ικανότητά τους να διεκδικούν και να ασκούν τα βασικά τους δικαιώματα για προστασία από κάθε μορφή βίας και κακοποίησης, για τήρηση ενός καλού επιπέδου ζωής και για συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Μέσα από τις «Ομάδες Υποστήριξης Συνομηλίκων», όλο περισσότεροι έφηβοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ειδικούς επαγγελματίες για να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό και ως υποστηρικτές προς τους συνομηλίκους τους. Η ιδέα αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία ότι κάποια μηνύματα μεταδίδονται στα παιδιά καλύτερα όταν προέρχονται από συνομήλικους ή άλλα νεαρά άτομα.
 
Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις διήρκησαν 12 εβδομάδες και αποτελούνταν από βιωματικές δραστηριότητες.

Δειτε Επισης

Υπ.Υγείας: Στόχος η αναβάθμιση φροντίδας παιδιών με καρκίνο-38 νέες περιπτώσεις στις ηλικίες 0-19 ετών κάθε χρόνο
Ψάχνουν φόρμουλα για διάθεση νερού στους γεωργούς-«Η μόνιμη επίλυση του υδατικού είναι μονόδρομος»
Ακρίβεια και ζέστη εγκλωβίζουν τους ηλικιωμένους-Στον κίνδυνο θερμοπληξίας κάθε καλοκαίρι
Υπ.Γεωργίας: Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα προτεραιότητα για Κυβέρνηση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το «κτίΖΩ»-Στον ΕΟΑ η ευθύνη για τους ενοίκους που έστησαν πόδι στο Στρόβολο
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»