Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός λόγω καλής διαγωγής

Ένα βήμα πριν την υφ’ όρων αποφυλάκισή του βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, χτυπημένος από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
 
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας συντάχθηκε με προηγούμενη απόφαση που είχε λάβει για τον Νίκο Ρωμανό ο Άρειος Πάγος. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακή, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η κάθειρξη που είχε επιβληθεί στον Ν. Ρωμανό, το 2012, να μειωθεί από τα 18 σε 14 έτη.
 
Σε δήλωσή του ο συνήγορος του νεαρού κρατουμένου, Θεόδωρος Μαντάς, τόνισε πως η απόφαση του Εφετείου «εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά». Ακόμη, όπως επισήμανε ο κ. Μαντάς η απόφαση «δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».
 
Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Αίσθηση είχαν προκαλέσει τότε οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα μετά την συμπλοκή με την αστυνομία.
 
Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.
 
Στη φυλακή αποφασίζει να τελειώσει το σχολείο. Δίνει εξετάσεις και πετυχαίνει. Η άρνηση να του δοθεί φοιτητική άδεια, θα τον οδηγήσει σε απεργία πείνας που θα διαρκέσει 31 ημέρες. Λόγω της κρισιμότητας της υγείας του ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, θα καταθέσει τελικώς στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία επιτρεπόταν η εκπαιδευτική άδεια με τη χρήση «βραχιολιού».
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
 
 

Δειτε Επισης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ελλάδα-Σε δύο μέτωπα η φωτιά στο Ασπροχώρι
Η ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου-«Θόλωσα και ξέσπασα στο παιδί, η μάνα μου με τρελαίνει»
Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Ωρωπό-Εκκενώθηκε το Ασπροχώρι, απομακρύνθηκαν πολίτες από 35 σπίτια
Η πρώτη δήλωση της μητέρας της Μουρτζούκου μετά τη σύλληψή της-«Δεν περίμενα να έχει πειράξει τα παιδιά της»
Δικηγόρος Ειρήνη Μουρτζούκου: Αυτά που θα πει στην απολογία της θα προκαλέσουν σοκ
Προσωρινή δικαίωση για την Καϊλή-Αίρεται «μπλόκο» σε πρόσβασή της σε έγγραφα
Ξέσπασε σε κλάματα ο γιατρός που παρέλαβε νεκρό τον μικρό Παναγιωτάκη-«Με λοιδόρησαν, με κορόιδεψαν και με είπαν δολοφόνο»
Το μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα της Ειρήνης Μουρτζούκου που ήταν αφετηρία της ομολογίας της
«Αδίστακτη δράση, έφραξε τις αναπνευστικές οδούς»-Τι αναφέρει το κατηγορητήριο της Ειρήνης Μουρτζούκου
ΒΙΝΤΕΟ: Στον ανακριτή η Μουρτζούκου, οργή στην Πάτρα-«Ντροπή», «σίχαμα», «φόνισσα» φώναζε ο κόσμος