Η Αβάνα δεν μπορεί «να αποσύρει στρατιώτες που δεν υπάρχουν» από τη Βενεζουέλα

Η διπλωματία της Κούβας επανέλαβε χθες Τετάρτη ότι δεν έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Βενεζουέλα, χώρα που μαστίζεται από βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ περί του αντιθέτου «ψέμα».
 
«Δεν μπορούμε να αποσύρουμε στρατεύματα που δεν υπάρχουν από τη Βενεζουέλα», είπε η Γιοάνα Ταβλάδα, υποδιευθύντρια του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας. Μολονότι επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός «πως η Κούβα έχει αναπτύξει 20.000 στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα, ότι επεμβαίνουμε στα εσωτερικά της, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι αλήθεια», συνέχισε η Ταβλάδα, σύμφωνα με τον κρατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Cubadebate.
 
Προχθές Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Αβάνα ότι διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα για να υποστηρίξει την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και απείλησε να επιβάλλει ακόμη περισσότερες και σκληρότερες κυρώσεις στη νήσο εάν δεν αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα που ερίζει ότι έχουν αναπτυχθεί εκεί.
 
Η Ταβλάδα επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον είναι «παθολογικός ψεύτης», υπενθυμίζοντας πως ο Αμερικανός πολιτικός ισχυριζόταν ψευδώς το 2001 και το 2002 πως το Ιράκ διέθετε χημικό οπλοστάσιο, κατηγορία που είχε αργότερα διατυπώσει και σε βάρος της Κούβας.
 
Ο Μαδούρο καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν μια απόπειρα «πραξικοπήματος» στη Βενεζουέλα, υπό τον συντονισμό του Μπόλτον, με τη συνεργασία των κυβερνήσεων της Κολομβίας και άλλων συμμάχων της Ουάσινγκτον στην περιοχή. Η αντιπολίτευση υπό τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό διαψεύδει πως αποπειράθηκε να κάνει πραξικόπημα.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε η πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ το Ιράν
Πράκτορες της Μοσάντ μπήκαν στα εδάφη του Ιράν-Βίντεο από την επιχείρηση
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτές είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν-Οι τεράστιες μονάδες, τι επιχειρούν να κάνουν
Εντοπίστηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους στην Ινδία-Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας
Ανάλυση BBC: Τι πυροδότησε την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και γιατί αποφάσισε να χτυπήσει τώρα
Γιατί η επιχείρηση κατά του Ιράν ονομάστηκε «Rising Lion»
Το σχέδιο της Μοσάντ που οδήγησε το Ισραήλ στην επίθεση στο Ιράν
H Ioρδανία αναχαίτισε drones και πυραύλους στον εναέριό της χώρο
Πώς το Ισραήλ έπιασε στον ύπνο το Ιράν-Οι κινήσεις αντιπερισπασμού με ψεύτικα σινιάλα
Το Ιράν θα απαντήσει στο Ισραήλ για να εμπλέξει τις ΗΠΑ-Απρόβλεπτες και παγκόσμιες οι συνέπειες ενός πολέμου