Καταγγέλλει πολιτικό ρεβανσισμό και αποδίδει τα εύσημα στον Ιωνά ο ΔΗΣΥ

Κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί πως έγιναν και λάθη και καταγράφηκε ολιγωρία κατά τη φάση της εξαφάνισης των θυμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου ο ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως απαιτεί την σε βάθος διερεύνηση και αυτής της πτυχής με στόχο η Αστυνομία να βελτιώσει και τη νοοτροπία μελών της, αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθεί.
 
Στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, υπογραμμίζει πως ο «πολιτικός ρεβανσισμός όπως τον βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί», και ότι, «κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν κομματικά τις σωστές ευαισθησίες της κοινωνίας μας έναντι αυτού του πρωτοφανούς και ειδεχθούς εγκλήματος».
 
Αναφερόμενος στον Ιωνά Νικολάου, ο ΔΗΣΥ τονίζει πως εργάστηκε τα τελευταία έξι χρόνια σε ένα πολύ απαιτητικό Υπουργείο και υπήρξε εκείνος χάρη στον οποίο δρομολογήθηκαν ήδη αρκετές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, με το ρόλο του να είναι καθοριστικός και σε μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του. 
 
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:
 
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει ως πράξη πολιτικής ευθιξίας την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου. 
 
Ο Ιωνάς Νικολάου εργάστηκε τα τελευταία έξι χρόνια σε ένα πολύ απαιτητικό υπουργείο και υπήρξε εκείνος χάρη στον οποίο δρομολογήθηκαν ήδη αρκετές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, με το ρόλο του να είναι καθοριστικός και σε μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του. 
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να καταστήσει σαφές ότι ο πολιτικός ρεβανσισμός όπως τον βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί. Κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν κομματικά τις σωστές ευαισθησίες της κοινωνίας μας έναντι αυτού του πρωτοφανούς και ειδεχθούς εγκλήματος.
 
Η πρωτόγνωρη υπόθεση των πολλαπλών φόνων απαιτεί  πολιτική υπευθυνότητα και μετρημένα λόγια. Συνεχίζει να προέχει η εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη τις προσπάθειες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των ιδιωτών που συνδράμουν άοκνα επί τόσες ημέρες.
 
Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στα θύματα και τις οικογένειες τους, αλλά είναι και ο πιο πειστικός τρόπος να προστατεύσουμε τη φήμη της Κύπρου που πλήττεται στο εξωτερικό. 
 
Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως έγιναν και λάθη και καταγράφηκε ολιγωρία κατά την φάση της εξαφάνισης των θυμάτων. Απαιτούμε την σε βάθος διερεύνηση και αυτής της πτυχής με στόχο η Αστυνομία να βελτιώσει και τη νοοτροπία μελών της, αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθεί».
 

Δειτε Επισης

Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία