Πιθανή παραίτηση Στράχε, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις συναλλαγές του με Ρωσίδα επιχειρηματία

Επικείμενη παραίτηση του αντικαγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, πιθανόν σήμερα το μεσημέρι, ως συνέπεια των αποκαλύψεων για τις προεκλογικές συναλλαγές του με Ρωσίδα επιχειρηματία, προαναγγέλλει η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση σε έκτακτη είδησή της που μετέδωσε στις 10.00 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Στράχε θα γίνει δεκτός στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, από τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ηγείται από το Δεκέμβριο του 2017 της κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματος του με το Κόμμα των Ελευθέρων.

Η κυβέρνηση συνασπισμού βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης σήμερα μετά τη δημοσίευση βίντεο από το γερμανικό τύπο, το οποίο κατά τα φαινόμενα δείχνει τον αντικαγκελάριο και αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ ) Στράχε να συζητά με μια γυναίκα που δηλώνει ότι είναι ανιψιά ρώσου ολιγάρχη για παραχώρηση κρατικών συμβάσεων με αντάλλαγμα πολιτική υποστήριξη στο κόμμα του.

Αποκλείει τη συνέχιση της
συνεργασίας με το Στράχε ο Κουρτς

 
Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς αποκλείει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή της κυβέρνησης συνασπισμού.
 
Η απόφαση αυτή λήφθηκε λίγο πριν ο Κουρτς κάνει μια δήλωση, σε μια πρώτη αντίδραση για το βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες, Παρασκευή που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση συνασπισμού, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το μέλλον της.
 
Δεν είναι σαφές κατά πόσον η απόφαση θα οδηγήσει στη διάλυση της κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του Κουρτς και του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) του Στράχε ή απλά στην παραίτηση του αντικαγκελάριου.
 
Το σκάνδαλο ξέσπασε αργά χθες Παρασκευή μετά το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, το οποίο δείχνει τον Στράχε να προτείνει την παροχή κρατικών συμβάσεων για έργα υποδομών σε μια γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια από τη Ρωσία και εν δυνάμει δωρήτρια του ακροδεξιού πολιτικού.
 
Η συνάντηση μεταξύ του Στράχε και της γυναίκας έγινε στο ισπανικό νησί Ίμπιζα τον Ιούλιο του 2017, τρεις μήνες πριν από τις αυστριακές κοινοβουλευτικές εκλογές που έφεραν το Κόμμα των Ελευθέρων στην εξουσία και οδήγησαν τον ίδιο τη θέση του αντικαγκελάριου.
 
Δεν είναι σαφές ποιος έστησε την προφανή παγίδα και ποιος κατέγραψε τη εξάωρη συνάντηση, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
 

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Δριμύ κατηγορώ υποστηρικτών Τυχικού στον Αρχιεπίσκοπο-«Έχετε ήδη και προ της δίκης καταδικάσει τον Μητροπολίτη»
Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ανησυχητικές εικόνες από τον Ασπρόκρεμμο-Σμικρύνθηκε σε ένα χρόνο
Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια
Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής