Υπέρ μιας Χριστιανικής Ευρώπης των κρατών–εθνών ο Χρίστος Ρότσας

Υπέρ μιας Χριστιανικής Ευρώπης των κρατών – εθνών τάσσεται ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Κινήματος Χρίστος Ρότσας, προτάσσοντας θέματα ταυτότητας, ασφάλειας και ισοπολιτείας.
 
Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει των Ευρωεκλογών, ο κ. Ρότσας αναφέρεται στην περίπτωση της Κριμαίας και στις κυρώσεις που υιοθετήθηκαν από την Ένωση κατά της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι με ένα ολιγόμηνο εμπάργκο η Τουρκία μπορεί να εξαναγκαστεί να συμφωνήσει σε μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό.
 
Λέει εξάλλου ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι συμπαραστάτης κάθε Ευρωπαίου πολίτη, χωρίς ανισότητες και αδικίες. Την ίδια στιγμή, είναι υπέρ του να τηρούνται αποστάσεις από τον τρόπο λειτουργίας κάθε κράτους μέλους, λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει τα μέλη της να αναπνέουν.
 
Για την αποχή, ο κ. Ρότσας λέει ότι βλάπτει όλους και όλα και ζητά από τους πολίτες να καταλάβουν ότι έχουν και ευθύνη, προτρέποντάς τους να ψηφίσουν.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:
 
Με ποιες φιλοδοξίες και ποια πολιτική πρόταση διεκδικείτε τη ψήφο του λαού στις Ευρωεκλογές 2019;
 
Εμείς ως Πατριωτικό Κίνημα κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές με θέσεις που αφορούν στην Ευρώπη την ίδιαν. Θέλουμε μια Ευρώπη όπου να νιώθουμε ισοπολιτεία. Όχι όπου μια χώρα ελέγχει τα πάντα και οι υπόλοιπες ως δορυφόροι ακολουθούν. Η κάθε χώρα έχει την δίκη της προσφορά στο σύνολο - δεν είναι μόνο το μέγεθος που μέτρα. Στο κάτω κάτω δεν είναι από μικρές χώρες που ξεκίνησαν οι δυο μεγάλοι πόλεμοι. Η σοφία δεν έχει να κάνει με το μέγεθος.
 
Θέλουμε μια Χριστιανική Ευρώπη των κρατών - εθνών όχι μια Ευρώπη μαρμελάδα χωρίς ταυτότητα. Στην Ευρώπη μπήκαμε για την ασφάλεια μας από την επιθετική Τουρκία που κατέχει την μισή μας Πατρίδα και η ΕΕ κάνει ότι δεν το αντιλαμβάνεται. Όταν όμως η Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία έλαβε μέτρα και κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Κύπρος πρέπει να σταματήσει να είναι το αόρατο κράτος της Ευρώπης. Το μισό των τουρκικών εξαγωγών αγοράζονται από την Ευρώπη συνεπώς με ένα ολιγόμηνο εμπάργκο η Τουρκία μπορεί να εξαναγκαστεί να συμφωνήσει σε μια δίκαιη λύση και να τελειώνουν 45 άκαρπα χρόνια.
 
Τέλος θέλουμε μια Ευρώπη που να επανασχεδιάσει την παγκοσμιοποίηση έτσι που ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης να μην νιώθει εκτός νυμφώνος, εγκαταλειμμένος και περιφρονημένος. Δεν μπορεί ο κόσμος να γίνεται κάθε μέρα και πλουσιότερος και τα λεφτά να πηγαίνουν στους μετόχους και διευθυντές των λίγων μεγάλων εταιρειών και οι υπόλοιποι να παίρνουν μισθούς πολέμου. Αυτή η ανισότητα πρέπει να πολεμηθεί και θα την πολεμήσουμε.
 
Πόσο απέχει η Ευρώπη του σήμερα από την Ευρώπη που προσδοκάτε και σε ποιους βασικούς τομείς πιστεύετε ότι χρειάζονται να γίνουν βήματα προόδου;
 
Η αξία της Ευρώπης είναι στην δημιουργία της. Το ανάχωμα έναντι νέων μεγάλων συγκρούσεων στην Ευρώπη. Οι δύο μεγάλοι Παγκόσμιοι Πόλεμοι από την ήπειρο μας ξεκίνησαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή μας.
 
Σήμερα όμως θέλουμε και μια Ευρώπη που να είναι συμπαραστάτης στον κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Χωρίς ανισότητες και αδικίες που δημιουργούν πολίτες 2ης και 3ης κατηγορίας. Επίσης θέλουμε μια Ευρώπη που να μένει λίγο μακριά από τον τρόπο λειτουργίας κάθε κράτους μέλους. Να αφήσει τα μέλη της να αναπνέουν να μην τους επιβάλλει και την τελευταία λεπτομέρεια στην οργάνωση –λειτουργία τους. Με 160.000-180.000 σελίδες το Ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι υπέρ του δέοντος λεπτομερειακό.
 
Πρέπει να βρεθεί η κοινή αποδεκτή ισορροπία. Για παράδειγμα δεν είναι θέμα των Βρυξελλών να αποφασίσει και επιβάλει σε ποια ηλικία τα παιδιά μπορούν να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα. Κάθε κράτος έχει τις δικές του αντιλήψεις που μπορεί να μην είναι ίδιες με άλλα κράτη.
 
Θέλουμε μια Ευρώπη που να προστατεύσει την κληρονομιά της και τον πολιτισμό της. Γι’ αυτό η άκρατη μετανάστευση πρέπει να ελεγχθεί ώστε και η αντίδραση των γηγενών πληθυσμών να είναι θετική αντί επιφυλακτική.
 
Η αποχή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων στην Κύπρο και συνακόλουθα, των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Πώς εκτιμάτε ότι μπορεί να αντιστραφεί αυτό το φαινόμενο και ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους ώστε να προσέλθουν στις κάλπες;
           
Η αποχή είναι χαρακτηριστικό της μοντέρνας κοινωνίας, που πηγάζει περισσότερο από την ανία της διασφαλισμένης ευημερίας η οποία τρέφει την αδιαφορία των πολιτών. Δηλαδή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της επιτυχίας μας. Ο ολοένα και περισσότερο αυξημένος δείκτης μόρφωσης των λαών επιβάλλει να βρεθούν τρόποι ώστε οι πληθυσμοί να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κοινά αφού με την μόρφωση τους θα μπορούν να χαράξουν ορθότερη πορεία στο άγνωστο μέλλον που επηρεάζει όλους μας.
 
Σε διαφορετική περίπτωση το κενό το εκμεταλλεύονται οι διάφοροι «μέτριοι» με τα γνωστά αποτελέσματα. Ένας τρόπος διόρθωσης της κατάστασης είναι ίσως η αναγκαστική, δια νόμου, συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες Είναι σχήμα οξύμωρο να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο μέτρο αντιδημοκρατικό.
 
Η πορεία αυτή τρέφεται από τον εαυτό της. Έτσι όταν ανίκανοι πολιτικοί χαράσσουν το μέλλον μας, τόσο οι ικανοί πολίτες απομακρύνονται. Όσο περισσότερο απομακρύνονται τόσο μεγεθύνονται οι «νάνοι» και πάει λέγοντας. Γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν και ευθύνη έναντι της κοινωνίας, αλλά και των αγέννητων παιδιών, όπως και στους προγόνους μας που μας έδωσαν αυτό που έχουμε σήμερα. Η αποχή βλάπτει όλους και όλα. Παρόν, παρελθόν και μέλλον. Να το συνειδητοποιήσουμε. Γι΄αυτό ψηφίζουμε!
 

Δειτε Επισης

Συνάντηση με συνεργάτη του Τραμπ είχε στην Κύπρο, πριν από τις εκλογές, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Στην Ουγγαρία σήμερα ο ΠτΔ για Σύνοδο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας
Ο Χριστοδουλίδης, ο Κόμπος και ο κομβικός περιφερειακός ρόλος της Κύπρου
Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Κώστα Καδή-«Η Κύπρος αναλαμβάνει ένα αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο»
Νέος επίτροπος για την Αλιεία και τους Ωκεανούς ο Κώστας Καδής
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις προσπάθειες της Τουρκίας για προβολή του ψευδοκράτους
Την ιδιότητα του ως νησιώτη και ως επιστήμονα υπογράμμισε στην ακρόασή του ο Κώστας Καδής
Ακρόαση Κώστα Καδή για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου Αλιείας και Ωκεανών
Πήρε τον Τάταρ μαζί του στον ΟΤΚ ο Ερντογάν-Ζήτησε να γίνει το ψευδοκράτος πλήρες μέλος
Συγχαρητήρια ΠτΔ στον Τραμπ -«Ανυπομονώ να συνεχίσω να εργάζομαι για την ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και ΗΠΑ»