Τα McDonalds στην Αυστρία θα γίνουν «προξενεία» των ΗΠΑ

Μια νέα σπεσιαλιτέ περιλαμβάνεται από σήμερα στο μενού των εστιατορίων της αλυσίδας McDonald’s στην Αυστρία: προξενικές υπηρεσίες στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βιένη ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία με τα εστιατόρια McDonald’s η οποία προβλέπει ότι το προσωπικό τους θα μπορεί να βοηθά Αμερικανούς τουρίστες φέρνοντάς τους σε επαφή με τα αμερικανικά προξενεία στην Αυστρία.

«Οι ομάδες (των εστιατορίων McDonald’s) θα τους βοηθούν φέροντάς τους σε επαφή με τις προξενικές υπηρεσίες της αμερικανικής πρεσβείας», εξήγησε η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ σε μήνυμά της στη σελίδα της στο Facebook.

Ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρονται είναι η περίπτωση απώλειας ή κλοπής διαβατηρίου ή ακόμη η παροχή ταξιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση ατυχήματος.

Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με διάφορα σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου αμέσως εμφανίστηκαν τα hashtag “McVisa” και “McPassport”.

«Προφανώς είμαστε εντελώς ανίκανοι να αναζητήσουμε τη διεύθυνση της πρεσβείας στο ίντερνετ», σχολίασε ένας χρήστης του Διαδικτύου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο λόγος που ο Τραμπ θέλει πάση θυσία τα ορυκτά της Ουκρανίας-Η κρίσιμη συνάντηση της Παρασκευής
Απαντά στους δασμούς του Τραμπ η Κομισιόν-«Η ΕΕ θα αντιδράσει σθεναρά και αυστηρά»
Πληθαίνουν τα σενάρια παραίτησης του Πάπα-Η συνάντηση που πυροδότησε συζητήσεις για διαδοχή του
ΒΙΝΤΕΟ: Ανθρωποειδές ρομπότ «επιτέθηκε» σε πλήθος-Πανικός σε κινεζικό φεστιβάλ
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία
Ελαφρά βελτίωση της κατάστασης της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Δύο θάνατοι και περισσότερα από 120 κρούσματα ιλαράς στο Τέξας
Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με... κρατικές επιδοτήσεις -Έλαβε 38 δισ.
Δασμούς 25% στα ευρωπαϊκά προϊόντα προανήγγειλε ο Τραμπ-Συνολική επίθεση στην Ευρώπη
Ο Τραμπ εξόργισε τους οπαδούς του με το ΑΙ βίντεο για όλους τους λάθος λόγους