Στόχος drones έγιναν δύο σταθμοί άντλησης πετρελαίου κοντά στο Ριάντ

Δύο σταθμοί άντλησης πετρελαίου έγιναν στόχος επίθεσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη σήμερα κοντά στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Χάλιντ αλ Φάλιχ, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια».
 
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA, ο Φάλιχ εξήγησε ότι οι δύο σταθμοί άντλησης πετρελαίου έγιναν στόχος το πρωί «drones», γεγονός που προκάλεσε «πυρκαγιά» και «μικρές ζημιές» σε έναν από αυτούς. Η πυρκαγιά έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο.
 
Ο Φάλιχ πρόσθεσε ότι η παραγωγή και οι εξαγωγές αργού πετρελαίου και των προϊόντων διύλισης από τη Σαουδική Αραβία συνεχίζονται χωρίς διακοπή.
 
Ωστόσο ο Σαουδάραβας υπουργός τόνισε ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco έχει σταματήσει την άντληση πετρελαίου από τον συγκεκριμένο αγωγό μέχρι να αποτιμηθεί η ζημιά και να επισκευαστούν οι σταθμοί.
 
Η Aramco «έλαβε προσωρινά μέτρα και διέκοψε προσωρινά τη δραστηριότητα του πετρελαιαγωγού» Ανατολής- Δύσης που συνδέει την Ανατολική Επαρχία, που είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, με την Ερυθρά Θάλασσα, εξήγησε ο Φάλιχ, ενώ καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση».
 
Νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Masirah που ελέγχεται από τους Χούτι στην Υεμένη είχε μεταδώσει ότι οι σιίτες αντάρτες προχώρησαν σε «μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με τη χρήση επτά μη επανδρωμένων αεροσκαφών» εναντίον «ζωτικής σημασίας» εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.
 
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο ύστερα από την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου στον κόσμο εξαγωγού πετρελαίου, για την επίθεση στους σταθμούς άντλησης πετρελαίου.
 
Στις 13:35 ώρα Κύπρου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν άνοδο 56 σεντς ή 0,8% στα 70,79 δολάρια το βαρέλι ενώ τα αντίστοιχα για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκαν κατά 31 σεντς ή 0,51% στα 61,35 δολάρια το βαρέλι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Μαζική επίθεση με 479 ρωσικά drones στην Ουκρανία-Το Κίεβο έπληξε δύο ρωσικά αεροσκάφη σε βάση
Διεθνής κατακραυγή για την ανακοπή του Madleen-«Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο»
Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος στο Λας Βέγκας-Πληροφορίες για έναν νεκρό
Τα τέσσερα ερωτήματα για τις συγκρούσεις στο Λος Άντζελες-Η μετανάστευση και η κάθοδος της Εθνοφρουράς
Δραματικό βίντεο από βύθιση σκάφους στο Μπαλί-Τουρίστες έσπασαν τα παράθυρα, βούτηξαν στο νερό για να σωθούν