Ο Υπ. Ενέργειας της Σ. Αραβίας καταγγέλλει πως δύο σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια έγιναν στόχος επίθεσης

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλεχ κατήγγειλε σήμερα ότι δύο σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια έγιναν χθες στόχος "επίθεσης δολιοφθορέων" στα ανοικτά των ακτών της Φουτζέιρα, που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καταγγέλλοντας μια ενέργεια που απειλεί την ασφάλεια των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού με πετρέλαιο.

Το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια πήγαινε να φορτώσει σαουδαραβικό αργό από το λιμάνι Ρας Τανούρα για να το μεταφέρει σε πελάτες της ARAMCO στις ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Φάλεχ σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα, ούτε διαρροή καυσίμων, αλλά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα δύο δεξαμενόπλοια, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας. Χθες Κυριακή, το ΥΠΕΞ των Εμιράτων γνωστοποίησε ότι τέσσερα εμπορικά πλοία έγιναν στόχος "επιχειρήσεων δολιοφθοράς" κοντά στα χωρικά ύδατα των ΗΑΕ, που δεν είχαν θύματα. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της δολιοφθοράς.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στους δασμούς του Τραμπ η Κομισιόν-«Η ΕΕ θα αντιδράσει σθεναρά και αυστηρά»
Πληθαίνουν τα σενάρια παραίτησης του Πάπα-Η συνάντηση που πυροδότησε συζητήσεις για διαδοχή του
ΒΙΝΤΕΟ: Ανθρωποειδές ρομπότ «επιτέθηκε» σε πλήθος-Πανικός σε κινεζικό φεστιβάλ
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία
Ελαφρά βελτίωση της κατάστασης της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Δύο θάνατοι και περισσότερα από 120 κρούσματα ιλαράς στο Τέξας
Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με... κρατικές επιδοτήσεις -Έλαβε 38 δισ.
Δασμούς 25% στα ευρωπαϊκά προϊόντα προανήγγειλε ο Τραμπ-Συνολική επίθεση στην Ευρώπη
Ο Τραμπ εξόργισε τους οπαδούς του με το ΑΙ βίντεο για όλους τους λάθος λόγους
Οι λόγοι που η Ρωσία κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία-Ο κίνδυνος χρεοκοπίας