Βία και συλλήψεις στην πορεία των ΛΟΑΤΚΙ στην Αβάνα

Με βιαιότητα από την αστυνομία της Αβάνας αντιμετωπίστηκε, όπως αναμενόταν, η εφετινή πορεία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της Κούβας.

Γιατί αναμενόταν;Διότι η πορεία είχε απαγορευτεί από τις κρατικές αρχές στα μέσα της εβδομάδας που τελειώνει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και με όχι πειστικές δικαιολογίες

Παρά την απαγόρευση όμως, περίπου 100 διαδηλωτές αποφάσισαν το Σάββατο να το τολμήσουν και άρχισαν τη διαδήλωσή τους από το Paseo del Prado, μία από τις κεντρικές λεωφόρους της Αβάνας.

Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα. Σταμάτησε τη διαδήλωση, συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές και συνέλαβε τρεις από αυτούς χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος.

Η πορεία των ΛΟΑΤΚΙ τα προηγούμενα χρόνια γινόταν υπό την κρατική έγκριση χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Δειτε Επισης

Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Πρόεδρος
Στο μικροσκόπιο της Βουλής το άνοιγμα της Μακαρίου-Εξετάζονται οι προσπάθειες αποφυγής συνεπειών
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»
Εντοπίστηκαν δύο πιστόλια και ναρκωτικά σε δέμα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας-Προορίζονταν για το εξωτερικό
Έστειλαν σε 32χρονο δέμα με τέσσερα κιλά κάνναβης-Εντοπίστηκαν στην οικία και το όχημα του (pics)
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Ελπίδα για ολοκλήρωση δύο φάσεων των έργων στη λεωφόρο Τσερίου αρχές του 2026
Καταγγελίες για τα ΤΑΕΠ Λάρνακας και Αμμοχώστου-«Η Αγία Νάπα βγάζει περισσότερους τραυματίες από ένα πόλεμο»
Αυτή είναι η απόφαση για Βαρωσιώτου-«Παρουσίασε σοβαρές αδυναμίες, υπέπεσε σε σοβαρά νομικά σφάλματα»