Ο Ερντογάν απορρίπτει τις επικρίσεις σχετικά με την ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα τις διεθνείς αντιδράσεις μετά την ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, στις οποίες είχε επικρατήσει η αντιπολίτευση, διαβεβαιώνοντας ότι οι Τούρκοι «δεν θα υποκύψουν στις απειλές».
 
«Θεού θέλοντος, ο λαός μας δεν υποκύψει στις απειλές και στις πιέσεις» είπε ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη.
 
Η ήττα του κυβερνώντος κόμματος AKP την 31η Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, την οποία ήλεγχε για 25 χρόνια, επέφερε ένα πρωτόγνωρο πλήγμα στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «αυτός που κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία».
 
Μετά από σωρεία προσφυγών του AKP, που κατήγγειλε «μαζικές παρατυπίες», η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή προκάλεσε σεισμό τη Δευτέρα ανακοινώνοντας την ακύρωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, όπου είχε επικρατήσει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου και τη διεξαγωγή νέων εκλογών την 23η Ιουνίου. Την απόφαση επέκριναν οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας.
 
Η Ουάσιγκτον έκρινε πως «μια υγιής τουρκική δημοκρατία είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και των εταίρων της». Το Βερολίνο επισήμανε ότι η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής δεν ήταν «διαφανής», ενώ ήταν «ακατανόητη».
 
Ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε σήμερα ότι «εκείνοι που προσπαθούν να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο στη Βενεζουέλα (Νικολάς Μαδούρο) δεν δικαιούνται να μιλούν για δημοκρατία».
 
«Εκείνοι που δεν μπορούν να υψώσουν το ανάστημά τους στην ισραηλινή τρομοκρατία δεν έχουν να πουν τίποτα στο θέμα της μάχης μας για τον σεβασμό των δικαιωμάτων» υπογράμμισε.
 
Πηγή: ΑΠΕ  
 

Δειτε Επισης

Απαντά στους δασμούς του Τραμπ η Κομισιόν-«Η ΕΕ θα αντιδράσει σθεναρά και αυστηρά»
Πληθαίνουν τα σενάρια παραίτησης του Πάπα-Η συνάντηση που πυροδότησε συζητήσεις για διαδοχή του
ΒΙΝΤΕΟ: Ανθρωποειδές ρομπότ «επιτέθηκε» σε πλήθος-Πανικός σε κινεζικό φεστιβάλ
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία
Ελαφρά βελτίωση της κατάστασης της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Δύο θάνατοι και περισσότερα από 120 κρούσματα ιλαράς στο Τέξας
Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με... κρατικές επιδοτήσεις -Έλαβε 38 δισ.
Δασμούς 25% στα ευρωπαϊκά προϊόντα προανήγγειλε ο Τραμπ-Συνολική επίθεση στην Ευρώπη
Ο Τραμπ εξόργισε τους οπαδούς του με το ΑΙ βίντεο για όλους τους λάθος λόγους
Οι λόγοι που η Ρωσία κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία-Ο κίνδυνος χρεοκοπίας