Κ. Μιχαηλίδης: Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν, να είναι έτοιμοι για τις συνέπειες

Κάλεσμα στους Αστυνομικούς Διευθυντές και Διοικητές Μονάδων, Τμημάτων και Κλάδων της Αστυνομίας, για μια νέα αρχή στην Αστυνομία, απηύθυνε σήμερα ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης.
 
Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί, ο κ. Μιχαηλίδης απηύθυνε κάλεσμα για συλλογική εργασία ώστε να ανακτήσει η Αστυνομία Κύπρου, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του κοινού. Κάλεσε επίσης, τους Αστυνομικούς Διευθυντές να εργαστούν από κοινού, σε μια προσπάθεια εμψύχωσης και ενθάρρυνσης του προσωπικού της Αστυνομίας, «ξυπνώντας» όπως είπε, τις ευαισθησίες των αστυνομικών.
 
Αναφερόμενος, στα πρόσφατα γεγονότα με τις δολοφονίες γυναικών, ο κ. Μιχαηλίδης, ανέφερε στους Αστυνομικούς Διευθυντές και Διοικητές, πως τα παθήματα θα πρέπει να γίνουν μαθήματα, σημειώνοντας πως ο επαγγελματισμός, ο αυστηρός έλεγχος, η πειθαρχία και η ορθή ενημέρωση, είναι απαραίτητα συστατικά ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.
 
«Κάνουμε μια νέα αρχή, με την ευχή για καλύτερες, πιο παραγωγικές και ωφέλιμες μέρες», ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος σημείωσε πως κάθε αστυνομικός θα πρέπει να εργάζεται «Με σεβασμό στον πολίτη που είναι το στήριγμά μας, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες του κόσμου».
 
«Είμαι έτοιμος, μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία, να βάλω «πλάτη», για να στηρίξω μέχρι και τον τελευταίο, ευσυνείδητο και συνεπή αστυνομικό, για λάθη ή παραλείψεις στην προσπάθεια εκτέλεσης των καθηκόντων του. Ωστόσο, θα είμαι άτεγκτος σε ότι αφορά διεφθαρμένους, ασυνείδητους και ανεύθυνους αστυνομικούς», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. «Τα μέλη της Αστυνομίας που δεν μπορούν ή δεν θέλουν, να επιτελούν το λειτούργημα του αστυνομικού», σημείωσε ο Αρχηγός, «Να είναι έτοιμα να δεχτούν και τις συνέπειες, διαφορετικά», κατέληξε, «οι ευθύνες βαραίνουν εσάς (Τους Αστυνομικούς Διευθυντές και Διοικητές) και κατ’ επέκταση την Ηγεσία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπό κράτηση τα τρία πρόσωπα για υπόθεση κλοπής ζώων στη Ξυλοφάγου
Έβαλαν φωτιά σε σχολικό εξοπλισμό σε αυλή Γυμνασίου
Συνελήφθη μετά από καταδίωξη 34χρονος που οδηγούσε 110 χιλιόμετρα αντί 50
Χειροπέδες σε 38χρονο που εντοπίστηκαν χρυσαφικά στις αποσκευές του στο αεροδρόμιο
Συνελήφθη 39χρονος στο αεροδρόμιο που καταζητείτο από την Interpol
Καταδίωξη σκάφους με πυροβολισμούς ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ένα πρόσωπο
Άδειασε την Αστυνομία το Δικαστήριο για τις συλλήψεις των επεισοδίων στη Λακατάμια-«Δεν υποστηρίζεται η μαρτυρία από τα γεγονότα»
Συνέχεια με δύο νέους μάρτυρες στη δίκη Αϊκούτ-Τα δύο οχήματα και η καφέ βαλίτσα με τεκμήρια
Στις 25,000 οι αναχωρήσεις μεταναστών από το 2023-Ελέχθηκαν 40,000 αιτήσεις ασύλου, οι πλείστες απορρίφθηκαν
«Όχι» Δικαστηρίου στο αίτημα για εκ νέου κλήτευση μάρτυρα στην υπόθεση Γιαννάκη