Ο δισέγγονος του Μουσολίνι καταγγέλλει το Facebook ότι έκλεισε τον λογαριασμό του, λόγω του επωνύμου του

Με δικαστικά μέτρα απειλεί το Facebook για κλείσιμο του λογαριασμού του, ένεκα του επωνύμου του, ο υποψήφιος για τις ευρωεκλογές με το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d' Italia) Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι, δισέγγονος του Ντούτσε κι εγγονός του δευτερότοκου γιού του Βιτόριο.

«Θέλω να καθησυχάσω τους πάντες, δεν πρόκειται να κάνω προεκλογική εκστρατεία με τις ράβδους του φασισμού, ρωμαϊκούς χαιρετισμούς και φέσια. Όμως θεωρώ απαράδεκτο που το Facebook κλείνει τον προσωπικό μου λογαριασμό, επειδή το επώνυμό μου είναι Μουσολίνι. Χθες, με 'μπλόκαρε' έως τις 11 Απριλίου, μολονότι δεν είχα γράψει τίποτε. Έπειτα μάλιστα από μία ημέρα με ανεμπόδιστες προσβολές απ' όλους εναντίον του προσώπου μου και της οικογένειάς μου. Εάν λοιπόν η πολιτική του Facebook είναι να επιτρέπει μεν διαφορετικές φωτογραφίες, προσβολές, απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα, αλλά την ίδια στιγμή να εφαρμόζει κυρώσεις εναντίον ενός ανθρώπου λόγω του ονόματός του, τότε δεν πάμε καλά. Εδώ ο μόνος που υφίσταμαι διακρίσεις είμαι μόνο εγώ. Το Facebook συμπεριφέρεται σαν ένα κοινωνικό κέντρο κι είναι απαράδεκτο. Με τους δικηγόρους μου εξετάζω το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε μία νομική διαδικασία», τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο δισέγγονος του Ντούτσε.

Η υποψηφιότητα του Μουσολίνι με τα Αδέλφια της Ιταλίας στη Νότια Περιφέρεια ανακοινώθηκε χθες σε κοινή βιντεοσκόπησή με την ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Τζόρτζια Μελόνι. Ο 50χρονος Μουσολίνι είχε υπηρετήσει ως αξιωματικός στο ναυτικό και κατόπιν ήταν ο υπεύθυνος διευθυντής για τη Μέση Ανατολή του μεταλλουργικού ομίλου Finmeccanica, της μεγαλύτερης εταιρείας που συνεργάζεται με τις ιταλικές ένοπλες δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πώς διχάστηκε η Δύση για την Ουκρανία-Οι ΗΠΑ συμμάχησαν με τη Ρωσία και «άδειασαν» την Ευρώπη
Παράλληλοι μονόλογοι Τραμπ και Μακρόν στον Λευκό Οίκο-τα αγκάθια, ο Πούτιν και η νέα συμμαχία στον ΟΗΕ
Χάος με το mail του Μασκ σε κρατικούς υπαλλήλους
Φόβος για υγειονομική καταστροφή στις ΗΠΑ λόγω της επιφυλακτικότητας έναντι των εμβολίων
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαλόνι με υγραέριο που ακούμπησε κεράκια σε τούρτα έσκασε στο πρόσωπο 33χρονης
Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία-Όσα συμφώνησαν Τραμπ και Μακρόν
Το γερμανικό τείχος προστασίας, η άνοδος του AfD και η τιμωρία των απερχόμενων
Το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας-Επενδυτικό ταμείο για τα 500 δισ. από το Κίεβο
Πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε τοποθεσίες εκτόξευσης ρουκετών στη Γάζα
ΗΠΑ και Ρωσία καταψήφισαν στον ΟΗΕ ψήφισμα της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου