Βάζει μαχαίρι στην παραγωγή των 737 MAX η Boeing

Η Boeing σχεδιάζει να περικόψει την μηνιαία παραγωγή αεροσκαφών 737 κατά περίπου 20%, καθώς ο στόλος των 737 MAX έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από τα μέσα Μαρτίου μετά τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, δήλωσε ο Ντένις Μουίλενμπεργκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροναυπηγικής εταιρείας.
 
Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών της Boeing έχουν παγώσει σε συνέχεια της συντριβής του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα τη 10η Μαρτίου, με 157 νεκρούς και του αεροσκάφους της Lion Air, στην Ιάβα της Ινδονησίας, την 29η Οκτωβρίου με 189 νεκρούς.
 
Από τα μέσα Απριλίου, η μηνιαία παραγωγή θα μειωθεί σε 42 αεροσκάφη από 52, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
 
Ο Μουίλενμπεργκ ανέφερε πως η εταιρεία πλέον γνωρίζει ότι μια αλυσίδα γεγονότων προκάλεσε και τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει «κοινή σύνδεση» μεταξύ των δύο με την εσφαλμένη ενεργοποίηση του συστήματος σταθεροποίησης αεροσκάφους (MCAS).
 
Η Boeing ανακοίνωσε ότι δεν θα μειώσει θέσεις εργασίας έπειτα από την εφαρμογή του νέου ρυθμού παραγωγής και θα εργαστεί για να ελαχιστοποιήσει το οικονομικό αντίκτυπο.
 
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα θεσπίσει μια επιτροπή για να εξετάσει τον τρόπο που η Boeing σχεδιάζει και εξελίσσει αεροσκάφη, πρόσθεσε ο CEO της Boeing. Τα μέλη αυτής της επιτροπής θα «προτείνουν βελτιώσεις στις πολιτικές και διαδικασίες μας», για τα 737 MAX και άλλων αεροσκαφών.
 
Η εταιρεία τονίζει ότι συνεχίζει να επιτελεί πρόοδο στην αναβάθμιση του λογισμικού των 737 MAX για την αποτροπή και άλλων δυστυχημάτων.
 

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ επιθυμεί ένα πραγματικό τέλος στο πυρηνικό πρόβλημα με το Ιράν
Γιατί ο Τραμπ θέλει να μείνει έξω από τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν
Ο Τραμπ σκοπεύει να επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους ακόμη 36 χωρών
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά ενώ περίμεναν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια
Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής
Καθοριστική Απόφαση Εφετείου για τα Κουρέματα: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα δώσει Κατεύθυνση στη Δικαστική Πρακτική
Νέο πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν-Σκότωσε τον νέο αρχηγό του στρατού
Αδυναμίες στον έλεγχο των δαπανών από το Υφυπουργείο Έρευνας διαπιστώνει η Ελεγκτική
Έστειλαν μήνυμα σε 55χρονο να πληρώσει δήθεν εξώδικο και του απέσπασαν 17 χιλιάδες
Αυτές είναι οι λύσεις του γραπτού των Νέων Ελληνικών των Παγκυπρίων Εξετάσεων (pics)