Έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για αναίμακτο Πάσχα η Αστυνομία Λεμεσού

Σχέδιο επιχειρήσεων που ήδη τέθηκε σε εφαρμογή, έχει εκπονήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού σε μια προσπάθεια να παταχθεί το φαινόμενο χρήσης κροτίδων και ανάμματος φωτιάς, που παρατηρείται ενόψει των εορτών του Πάσχα.
 
Το θέμα απασχόλησε το πρωί ευρεία σύσκεψη στην ΑΔΕ Λεμεσού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Παιδείας, των Δήμων της Μείζονος Λεμεσού, της Επαρχιακής Διοίκησης , Κοινοτικών Συμβουλίων, Εκκλησιαστικών Αρχών και άλλων οργανωμένων συνόλων της Επαρχίας Λεμεσού.
 
Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως η Αστυνομία βρίσκεται για άλλη μια χρονιά σε κινητοποίηση για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να έχουμε όλοι ένα "αναίμακτο Πάσχα".
 
"Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου, η ΑΔΕ Λεμεσού έχει εκπονήσει σχέδιο επιχειρήσεων το οποίο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή", είπε και πρόσθεσε ότι το σχέδιο ενεργοποιείται κυρίως τα βράδια σε περιοχές όπου παρατηρείται οχληρία από νεαρά άτομα, κυρίως πέριξ των λαμπρατζιών.
 
Στα μέτρα, συνέχισε, περιλαμβάνεται η άμεση μετακίνηση σορών ξύλων που κρίνονται επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Επαρχιακής Διοίκησης , των Δήμων και των κοινοτήτων.
 
 Υπενθύμισε πως στο παρελθόν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους από τη χρήση κροτίδων και διαμήνυσε πως η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, με δράσεις που περιλαμβάνουν και τη διαφώτιση σε σχολεία και άλλους χώρους που δραστηριοποιούνται οι νέοι μας.
 
Πρώτιστο μέλημα μας, είπε, είναι η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα του κοινού και στην συγκεκριμένη περίπτωση των νέων, που "απερίσκεπτα χρησιμοποιούν εκρηκτικούς μηχανισμούς, γιατί αυτό είναι στα χέρια τους οι κροτίδες".
 
Την ίδια ώρα κάλεσε το κοινό να μεριμνήσει για τη φύλαξη της περιουσίας του, που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο κλοπής για χρήση σε λαμπρατζιές, όπως ξύλα και ελαστικά αυτοκινήτων.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Κοινοί παρονομαστές στο modus operandi των συλληφθέντων για τρομοκρατία σε Κύπρο και Ελλάδα-Αυξημένα μέτρα
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Το Λονδίνο δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο-Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ
Κ. Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για μετανάστες, δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές
Επιστολή Χαμενεΐ σε Πούτιν για περισσότερη υποστήριξη-Στη Μόσχα για διαβουλέυσεις ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αυξάνονται οι ανησυχίες των αεροπορικών εταιρειών για τις πτήσεις στη Μ. Ανατολή λόγω παρεμβολών στα GPS
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πολύ κατώτερο των προσδοκιών το e-kalathi για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών