Θέματα ασφάλειας.... λόγω ιδιωτικοποιήσεων
20:09 - 27 Απριλίου 2019

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει, εκτός της διαδικασίας των προσφορών, σε απευθείας διαπραγμάτευση με τον ξένο επενδυτή που ενδιαφέρθηκε για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας, έθεσε στο τραπέζι διάφορα ζητήματα που θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πέραν από ζητήματα που αφορούν τη νομιμότητα της διαδικασίας και τη θέση του Γενικού Ελεγκτή, το θέμα της ασφάλειας του κράτους ίσως να είναι το κορυφαίο.
Μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού και την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας, η Κύπρος μένει χωρίς κρατικό λιμάνι, με τα ξένα συμφέροντα να διαχειρίζονται τα δύο λιμάνια μας.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το κρίσιμο θέμα της ασφαλείας θα είναι ψηλά στην ατζέντα των επηρεαζόμενων φορέων, που πολύ σύντομα θα ανοίξουν τα χαρτιά τους.
