Με μαύρα περιβραχιόνια έστω και με καθυστέρηση

Το βρετανικό ποδόσφαιρο έχει βυθιστεί στο πένθος από τη Μεγάλη Δευτέρα (22/4), καθώς "έφυγε" από τη ζωή ο θρυλικός Μπίλι ΜακΝίλ, αρχηγός της Σέλτικ που σήκωσε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο τον Μάιο του 1967 επικρατώντας της Ίντερ 2-1, και μετέπειτα προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα αποφάσισε να αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια στο ματς με την Λέστερ (6/5), ώστε να τιμήσει και αυτή με τη σειρά της τη μνήμη του Μπίλι ΜακΝίλ.

Ο εμβληματικός αρχηγός των Lisbon Lions που έπασχε από άνοια τα τελευταία χρόνια και βραβεύτηκε πριν λίγες μέρες από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με το "One Club Man" (βραβείο που απονέμουν οι Βάσκοι σε παίκτες που αφιερώνουν την καριέρα τους σ’ ένα σύλλογο μόνο) στο παρελθόν μεταξύ άλλων έκατσε και στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι (1983-86).

Ο σύλλογος μπορεί να έβγαλε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τη μεγάλη αυτή απώλεια και να κατέθεσε στεφάνι εις μνήμην του, ωστόσο προς έκπληξη αρκετού κόσμου στο εξ αναβολής παιχνίδι της Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" την Μεγάλη Τετάρτη δεν φόρεσε όπως είθισται μαύρα περιβραχιόνια.

Εν τέλει αυτό θα γίνει πράξη τη Δευτέρα 6 Μαΐου στο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Λέστερ, αφού την Κυριακή του Πάσχα (28/04) οι "πολίτες" θα τεθούν αντιμέτωποι εκτός έδρας στο "Τερφ Μουρ" κόντρα στην Μπέρνλι. Ακόμα και έτσι πάντως η συγκεκριμένη απόφαση… ξίνισε εκ νέου τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνοντας το παράδειγμα της Άστον Βίλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι “χωριάτες”, στους οποίους ο ΜακΝίλ ήταν τεχνικός την περίοδο 1986-87, θα τιμήσουν τον "Καίσαρα", όπως ήταν το παρατσούκλι του, με μαύρα περιβραχιόνια στο κυριακάτικο παιχνίδι της Championship με τη Λιντς, παρότι αυτό θα είναι εκτός έδρας.

Ο Μπίλι ΜακΝίλ κατά την τριετία του πέτυχε σπουδαία δουλειά στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ οδηγώντας μάλιστα την ομάδα στην άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας κατά τη διάρκεια της θητείας του το 1985, ένα χρόνο πριν μετακομίσει στη Βίλα.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Μυστήριο με τον φόνο της Μεξικανής σε live μετάδοση στο TikTok-Η προφητική της φράση λίγο πριν πέσει νεκρή
Ρούμπιο και Ερντογάν πιέζουν για συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας-«Δεν φεύγετε από εδώ χωρίς 30ήμερη εκεχειρία»
Στις φλόγες υποστατικό με ζώα στην Ευρύχου
Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθύνης ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Όλοι εναντίον όλων
Αγόρευσε από το εδώλιο ο 28χρονος για τους πυροβολισμούς έξω από τις Φυλακές-«Η μαρτυρία στερείται πειστικότητας»
Πιέζει το χρονοδιάγραμμα για την ταυτοποίηση των προπληρωμένων SIM-Ακυρώνονται οι αριθμοί μετά τον Νοέμβριο
Πρόσω ολοταχώς η αύξηση στέρησης άδειας από τρεις μήνες σε δύο χρόνια σε καταδικασθέντες για θανατηφόρα
Συνεδριάζουν και αποφασίζουν για εκλογές στην ΕΔΕΚ-Ημερομηνία και χρονικό περιθώριο υποψηφιοτήτων στην ατζέντα
Τι αναμένεται από τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας-Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ
Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ουκρανικό-Την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας