Πτώμα και μετά παραδοχή… Η τακτική του λοχαγού, οι γρίφοι και οι σπαζοκεφαλιές

Τη δική του στρατηγική φαίνεται να ακολουθεί ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς που βρίσκεται υπό κράτηση για τη σειρά δολοφονιών που συγκλονίζει εδώ και έντεκα μέρες την Κύπρο και όχι μόνο.
 
Ο ύποπτος, o οποίος αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για τις Αρχές, λειτούργησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων της Marry Rose Tiburcio και της Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες στο φρεάτιο του τρόμου στο Μιτσερό.
 
Δηλαδή την Κυριακή 14 Απριλίου ανασύρθηκε το πτώμα, στις 17 Απριλίου συνελήφθη και αφού την επόμενη μέρα οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, το απόγευμα της ίδιας μέρας σε θεληματική του κατάθεση, ομολόγησε το φόνος της 38χρονος της Marry Rose. Σε ότι αφορά την εξάχρονη κόρης του θύματος, Sierra Graze, υπέδειξε ότι την έριξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι όταν πέταξε τη σορό, κόλλησε σε δέντρο και μετά την ξαναέπσρωξε για να πέσει στη λίμνη, ωστόσο ο ισχυρισμός του ήταν ότι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.
 
Το ίδιο βράδυ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, δήλωσε ότι η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση αφήνοντας να νοηθεί και λέγοντας ξεκάθαρα, ότι το επόμενο πρωί θα υπάρχουν εξελίξεις.
 
Δηλαδή ότι, θα εντοπιζόταν η σορός του παιδιού χωρίς όμως να γνωρίζουν την ύπαρξη του δεύτερου πτώματος που υπήρχε στο φρεάτιο.
 
Κι αυτό λόγω του ότι ο 35χρονος δεν είχε αποκαλύψει και δεν είχε μιλήσει για τη διάπραξη οποιουδήποτε άλλου φόνου.
Την επόμενη μέρα όπου συνεχίστηκαν οι έρευνες στο φρεάτιο καθώς δεν αποκλειόταν να βρισκόταν εκεί το εξάχρονο κοριτσάκι ανασύρεται το πτώμα δεύτερης γυναίκας. Πρόκειται για την 28χρονης Arian Palanas Lozano.
 
Στη συνέχεια ο 35χρονος επανασυνελήφθη για το δεύτερο φόνο και την επόμενη μέρα οδηγείται εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Εκεί αποκαλύπτεται ότι ο 35χρονος σε νέα του θεληματική κατάθεση, ομολογεί και το δεύτερο φόνο. Την ίδια ώρα, οι Αρχές άφηναν να διαρρεύσει και μάλιστα μιλούσαν για «ενδείξεις», για την ύπαρξη πιθανόν και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο θανάτου, ενώ μάλιστα οι πληροφορίες έφεραν τον 35χρονο να περιμένει τα πτώματα και μετά να προβαίνει σε ομολογία.
 
Ακολουθώντας δηλαδή την ίδια πρακτική που ακολούθησε για τα προηγούμενα δύο θύματα.
 
Δύο μέρες μετά και παρά τις συνεχείς έρευνες στο φρεάτιο, δεν εντοπίζονται μέχρι στιγμής νέοι σοροί και άγνωστο αν ο 35χρονος διέπραξε άλλους φόνους, άγνωστο αν τα πιθανά πτώματα βρίσκονται κάπου αλλού και άγνωστες οι ενέργειες του υπόπτου.
 
Ως εκ τούτου οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα και να λύσουν το μυστήριο και γύρω από γυναίκες που δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες, εκ των οποίων με τη μια ο 35χρονος είχε συνομιλίες.
 
Επίσης, χθες, ο ύποπτος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για ένα στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.
Σκιαγράφησαν το προφίλ του
Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν ενώπιον τους μεγάλο αριθμό στοιχείων, τα οποία τους δίνουν την σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου καθώς και τον τόπο δράσης του.
 
Ωστόσο αυτό που ψάχνουν πλέον είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε την δολοφονική του δράση ο ύποπτος και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγιζε κατά κύριο λόγο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 
«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα».
 
Αυτά αποκάλυψε στο «Έθνος» αστυνομικός που συµµετέχει στις έρευνες, ο οποίος περιγράφει ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σημεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύματά του. Ακόμη και όταν τον πήγαμε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».
Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, σύμφωνα µε τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, κρατά κλειστά τα «χαρτιά» και το στόμα του. Απαντά στους αστυνομικούς µόνο σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Όταν ρωτήθηκε για τους φόνους της 28χρονης και της 38χρονης, φέρεται να παραδέχτηκε µε σταθερή φωνή ότι εκείνος τις σκότωσε. «Όταν τον ρωτήσαμε και για τις γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα για τις οποίες έχει δηλωθεί εξαφάνιση, δεν είπε απολύτως τίποτα. ∆εν θέλει να βοηθήσει. Με λακωνικό τρόπο και χωρίς καμία έκφραση µιλά µόνο για όσα τον ρωτάμε και όσα θέλει ο ίδιος να µας αποκαλύψει».
 
Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.
 
Στο μεταξύ οι Αρχές αναμένεται να ζητήσουν την βοήθεια δικανικού ψυχολόγου από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να «εισβάλει» στο μυαλό του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου.
Οι Κυπριακές Αρχές βρίσκονται για πρώτη φορά αντιμέτωπες με τέτοιου ειδεχθούς εγκλήματος, το οποίο αποκαλύφθηκε μέσα από το δικανικό έλεγχο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έφθασε στα ίχνη του «Ορέστη», πίσω από τον οποίο κρυβόταν ο 35χρονος λοχαγός και μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Βadoo, ψάρευε τα θύματα του.

Σε μια προσπάθεια να συλλεχθούν όσα περισσότερα στοιχεία γύρω από τον 35χρονο και να τον δέσουν για τα καλά με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε, η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την συνδρομή δικανικού ψυχολόγου από την Scotland Yard.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος