Αστυνομικός παρέσυρε παιδιά που συμμετείχαν σε λιτανεία στη Νιγηρία

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν όταν ένας αστυνομικός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα παιδιών, κατά τη διάρκεια μιας λιτανείας για το Πάσχα, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Οι εξαγριωμένοι πιστοί λιντσάρισαν τον δράστη και τον σκότωσαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και συναδέλφους του. Ο αστυνομικός, που δεν ήταν μόνιμος, παρέσυρε τα παιδιά που συμμετείχαν στη λιτανεία αυτή το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Γκόμπε, ανέφερε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μαίρι Μάλουμ.

Συνολικά, "σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού που δεν φορούσε τη στολή του και ενός παραστρατιωτικού που τον συνόδευε", διευκρίνισε.

Αμέσως μετά, οι δύο άνδρες δέχτηκαν την επίθεση του πλήθους που τους σκότωσε επί τόπου.

Εκτός από τα οκτώ παιδιά που σκοτώθηκαν, άλλα 30 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής. Οι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι το όχημα έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος. Είχε προηγηθεί καυγάς με τον οδηγό, επειδή η λιτανεία του είχε κλείσει τον δρόμο. "Ο οδηγός φιλονίκησε με τα παιδιά, που στο τέλος τον άφησαν να περάσει, όμως ήταν τόσο οργισμένος που έκανε αναστροφή και τα χτύπησε", είπε ο κιζακ Κουαντάνγκ, ο υπεύθυνος μιας ομάδας του κατηχητικού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η παρέμβαση Ραουνά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων-Οι ηγέτες της ΕΕ θα ενημερωθούν από ΠτΔ για τη διευρυμένη συνάντησης
Τραγωδία στην Ταϊλάνδη-18 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο που είχε πρόβλημα με τα φρένα
Επεισοδιακή καταδίωξη 53χρονου στη Λεμεσό-Παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό στην προσπάθεια του να ξεφύγει
Δυο πυρκαγιές σε σπίτια έθεσαν σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική-Αίτια στο ένα η θερμάστρα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπουν» πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη με θύμα 39χρονο Τούρκο
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 10 νεκροί στη συντριβή αεροσκάφους του στρατού στο Σουδαν
Πώς έγινε το deal Zελένσκι και Tραμπ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
Ν. Χριστοδουλίδης: Επικεντρωνόμαστε σε διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της βιομηχανίας
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Φεύγει το κρύο και έρχονται βροχές
Θέλει να θεσμοθετήσει πλαίσιο για τις διαδηλώσεις η Κυβέρνηση-Αυξάνει τις εξουσίες της Αστυνομίας