Νεκροί και αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Αφρική

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Ντέρμπαν και τα περίχωρά του, στα ανατολικά παράλια της Νότιας Αφρικής.

"Από τις ισχυρές βροχές έχουμε 33 νεκρούς", είπε η υπουργός της επαρχίας ΚουαΖούλου Νατάλ, Νομούσα Ντούμπε-Ενκούμπε.

Δέκα παιδιά αγνοούνται στο Ντέρμπαν ενώ άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα μωρό έξι μηνών και ένα παιδί περίπου 10 ετών.

Τουλάχιστον 145 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

"Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Προτεραιότητά μας τώρα είναι να σώσουμε ζωές", τόνισε η Ντούμπε-Ενκούμπε.

Πολλά σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά, δρόμοι πλημμύρισαν, οι αγωγοί ομβρίων υδάτων έφραξαν και πολλές κολόνες του ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν. Σε ορισμένες ζώνες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, κινητοποιήθηκε ο στρατός για να βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι η βροχή που πέφτει από το Σάββατο θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα σε οδικούς άξονες και γέφυρες.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο-Προληπτική εκκένωση σε δωμάτια και επιχειρήσεις
Παραιτήθηκε ο Καπαρδής λόγω της υπόθεσης του προπονητή που κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα
Η Κοινή Διακήρυξη στο πλαίσιο επίσκεψης Μόντι-Η Ινδία τονίζει την ακλόνητη στήριξή της στην κυριαρχία της Κύπρου
Στην ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ινδίας αναφέρθηκαν Χριστοδουλίδης και Μόντι
Στο δικαστήριο ο Ιμάμογλου για «απόπειρα εκφοβισμού» του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης
Ποιος θα αντέξει περισσότερο στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν και πόσο πιθανό είναι να εμπλακούν οι ΗΠΑ
Εκτίμηση ότι η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν μπορεί να διαρκέσει για ένα μήνα-Πώς μπορεί να επηρεαστεί η Κύπρος
Η ΕΕ ζητεί αποφυγή προστατευτισμού, οι ηγέτες G7 αναζητούν κοινή θέση για Ισραήλ-Ιράν
Εντοπίστηκε σκάφος τρίτης χώρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ να ψαρεύει-Κατασχέθηκαν τόνοι ψαριών (pics)
Εξέφρασε τη διαφωνία του με Εισαγγελέα ο Αθανασίου-«Nα αποφασίσουν τα Δικαστήρια αν οι πράξεις των επτά, είναι ποινικά κολάσιμες»