Δεν απέκλεισε να υπάρχουν ευθύνες και προανήγγειλε έρευνα ο Αρχηγός

Προανήγγειλε έρευνα για τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τις κινήσεις της Αστυνομίας για τη σειρά εγκλημάτων που συγκλονίζουν το παγκύπριο, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
 
Ο Αρχηγός της δύναμης, ο οποίος για πρώτη φορά σπάει τη σιωπή του, μετά την φρικιαστική σειρά εγκλημάτων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, αναγνωρίζουμε ότι έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας κάποιων από τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα. Ούτε υποτιμούμε, ούτε βεβαίως απαξιώνουμε τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί. Αντίθετα, κατανοούμε τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας που αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία».
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η Αστυνομία έχει κάθε πρόθεση να διερευνήσει πλήρως τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί με διαφάνεια και ειλικρίνεια όπως λέει.
 
«Εκεί και όπου θα διαπιστωθούν αν διαπιστωθούν οποιεσδήποτε αδυναμίες να ληφθούν διορθωτικά μέτρα και βεβαίως θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, αν διαπιστωθούν ότι υπάρχουν».
 
Σημείωσε ακόμα ότι, «πρέπει να τονίσουμε ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν και θα διερευνηθούν μ΄ ένα ιδιαίτερα προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των προνομιών της κείμενης νομοθεσίας ούτως ώστε όταν αχθούν ενώπιον του Δικαστηρίου να έχουν αίσια κατάληξη.
 
Εξέφρασε παράλληλα στις οικογένειες των θυμάτων τη θλίψη και τα ειλικρινά του συλλυπητήρια.
 
Έγκλημα που βλέπουμε μόνο στο εξωτερικό
Αναφερόμενος στα ευρήματα από το φρεάτιο ο κ. Χρυσοστόμου  είπε ότι «οι μέχρι στιγμής διερευνώμενες υποθέσεις φόνου των δύο τουλάχιστον γυναικών και ο μη εντοπισμός της εξάχρονης θυγατέρας μιας εκ των θυμάτων, θέτουν την Αστυνομία και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα. Μιας μορφής εγκλήματος, η έκταση της οποίας είναι πρόωρο να εκτιμηθεί. Μιας μορφής εγκλήματος που παρουσιάζεται, πρέπει να πω, συνήθως και όχι συχνά σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες».
 
Καταλήγοντας ανέφερε επίσης ότι «σε αυτό το στάδιο,  ζητούμε την κατανόησή σας καθότι θεωρούμε ότι κορυφαία προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, η διαπίστωση της πραγματικής έκτασης των εγκλημάτων που έχουν λάβει χώρα, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτησή τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται τα μέλη μας καταβάλλοντας των άπαντων των δυνάμεων τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

«Δεν υπάρχει δρόμος να φύγουμε, είναι κόλαση… Υπάρχουν άτομα ακόμα στα σπίτια τους»
Ορατή από διάφορες περιοχές της Λευκωσίας η ανεξέλεγκτη φωτιά στη Λεμεσό (pics)
Εκκενώθηκε μαθητική κατασκήνωση στη Λόφου-Μεταφέρθηκαν στη Λευκωσία τα παιδιά
Δραματικές εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά-Σαρώνει τα πάντα ο πύρινος όλεθρος
Κραυγή απόγνωσης από τον κοινοτάρχη Αγίου Θεράποντος-«Έξω από το Σούνι-Ζανατζιά η τεράστια πυρκαγιά»
Χωρίς ρεύμα 19 χωριά στη Λεμεσό λόγω της πυρκαγιάς-Κάηκαν 20 πάσσαλοι και τρεις μετασχηματιστές
Έκκληση Προέδρου στους πολίτες να συνεργάζονται με τις Αρχές-«Πρώτιστο μέλη η ανθρώπινη ζωή»
Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα-Στήθηκε Σταθμός Πρώτων Βοηθειών
Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στην Πάφο-Κάηκαν καλλιέργειες και περιοχή Natura
Κάηκαν σπίτια και ξενοδοχείο στη Βάσα Κοιλανίου-Χωρίς ρεύμα και νερό η κοινότητα