Χειροπέδες στον δράστη που έριξε γροθιά στον Κιλιτσντάρογλου

Συνελήφθη ο  δράστης που επιτέθηκε ρίχνοντας γροθιά στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσνντάρογλου κατά την κηδεία Τούρκου στρατιώτη χθες στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, πρόκειται για στέλεχος του κόμματός τους για το οποίο ξεκινούν οι διαδικασίες διαγραφή του.

Στο μεταξύ, τα άλλα πέντε άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις έπειτα από την σύλληψή τους.
“ Όπως φαίνεται ο Οσμάν Σαρίγκιουν ο οποίος είναι ανάμεσα σε εκείνους που επιτέθηκαν στον Κιλιτσντάρογλου είναι μέλος του κόμματός μας. Η Επαρχιακή Επιτροπή Άγκυρας του κόμματός μας αποφάσισε να τον οδηγήσει στο πειθαρχικό συμβούλιο με αίτημα την διαγραφή του Οσμάν Σαρίγκιουν”, ανακόινωσε ο Ομέρ Τσελίκ. 

Ο Ραχίμ Ντορούκ, ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο φυγαδεύτηκε χθες ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έπειτα από την κηδεία δήλωσε πως δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα πήγαινε στο σπίτι του ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ο ίδιος δηλώσει ότι ενώ πήγαινε στην κηδεία είδε πλήθος κόσμου να τρέχει προς το σπίτι του και κάποιοι του είπαν πως ο Κιλιτστνάρογλου ήθελε να πάει στο σπίτι του. “Η σύζυγός μου κλείδωσε την πόρτα κι εγώ πήγα εκλιπαρώντας την να την ανοίξει. Δεν είχα δει ακόμη τον Κιλιτσντάρογλου.
 
Η σύζυγός μου άνοιξε την πόρτα και αναγκαστήκαμε να φιλοξενήσουμε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου”, ανέφερε. “Ακόμη και στον ύπνο μου να το έβλεπα ότι θα έβρισκε καταφύγιο στο σπίτι μου δεν θα το πίστευα. Σκεφτόμουν μόνος μου ότι ‘ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι σπίτι μου και έξω είναι άνθρωποι που θέλουν να τον λιντσάρουν.
 
Μήπως θα βλάψουν κι εμένα και το σπίτι μου;”. Ο Κεμάλ μπέη ζήτησε από τη σύζυγό μου ένα ποτήρι νερό και η σύζυγός μου του έδωσε. Καθίσαμε κάπου δύο ώρες μέσα. Μετά ήρθαν οι διοικητές μας. Μετά ήρθε ο αρχηγός της αστυνομίας. Ο Κεμάλ μπέη όταν τους είδες ηρέμησε. Δεν είδα να έχει χτυπηθεί ή πληγωθεί ο Κεμάλ μπέη”, ανέφερε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. 

Ο Ραχίμ Ντορούκ λέει ότι αργότερα επιβίβασαν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε ένα όχημα και έφυγαν ωστόσο ο ίδιος δεν κατάφερε να βγει από το σπίτι.
 
“Παρόλο που δεν έκανα κανένα έγκλημα υπάρχουν αντιδράσεις πολιτών εναντίον μου. Είναι ενάντια στις παραδόσεις του Ισλάμ να διώξεις τον ξένο που ήρθε στην πόρτα σου”, εξηγεί ο Ραχίμ Κορούκ λέγοντας ότι εκείνοι έκαναν το σωστό και ζητά κατανόηση και ηρεμία. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο-Προληπτική εκκένωση σε δωμάτια και επιχειρήσεις
Παραιτήθηκε ο Καπαρδής λόγω της υπόθεσης του προπονητή που κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα
Η Κοινή Διακήρυξη στο πλαίσιο επίσκεψης Μόντι-Η Ινδία τονίζει την ακλόνητη στήριξή της στην κυριαρχία της Κύπρου
Στην ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ινδίας αναφέρθηκαν Χριστοδουλίδης και Μόντι
Στο δικαστήριο ο Ιμάμογλου για «απόπειρα εκφοβισμού» του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης
Ποιος θα αντέξει περισσότερο στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν και πόσο πιθανό είναι να εμπλακούν οι ΗΠΑ
Εκτίμηση ότι η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν μπορεί να διαρκέσει για ένα μήνα-Πώς μπορεί να επηρεαστεί η Κύπρος
Η ΕΕ ζητεί αποφυγή προστατευτισμού, οι ηγέτες G7 αναζητούν κοινή θέση για Ισραήλ-Ιράν
Εντοπίστηκε σκάφος τρίτης χώρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ να ψαρεύει-Κατασχέθηκαν τόνοι ψαριών (pics)
Εξέφρασε τη διαφωνία του με Εισαγγελέα ο Αθανασίου-«Nα αποφασίσουν τα Δικαστήρια αν οι πράξεις των επτά, είναι ποινικά κολάσιμες»