Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στο υπουργείο Επικοινωνιών στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στο υπουργείο Επικοινωνιών στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ανθρώπων, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.
 
Η επίθεση, που σημειώθηκε χθες Σάββατο, ξεκίνησε όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του ακριβώς έξω από το κτίριο του υπουργείου και στη συνέχεια άλλοι τρεις επιτιθέμενοι εισήλθαν στον χώρο.
 
Τρεις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας έπειτα από μάχη. Οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν επίσης 2.800 Αφγανούς από τα κυβερνητικά κτίρια.
 
Νεκροί είναι τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί, ενώ άλλοι οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν.
 
Το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους --γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), από μια παλαιότερη ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει το Αφγανιστάν-- δραστηριοποιείται στη χώρα από το 2015 και μάχεται τόσο τους Ταλιμπάν όσο και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις.
 
Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι μαχητές του ΙΚ βρίσκονται στο Αφγανιστάν επειδή συχνά μετακινούνται σε άλλες οργανώσεις, όμως στρατιωτικοί των ΗΠΑ υπολογίζουν πως ανέρχονται σε περίπου 2.000.

Δειτε Επισης

Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
WSJ: Το Ιράν ζητά αποκλιμάκωση των επιθέσεων και βάζει όρους για να διαπραγματευτεί
Συναγερμός από ΟΗΕ: Κινδυνεύει από λιμό η Λωρίδα της Γάζας αν δεν πάει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια
Θλίψη στο Παραλίμνι-Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο για «εμπλοκή της Κύπρου στη ζώνη απειλής» για πολιτικό κέρδος ο Τατάρ
Η Τεχεράνη επιδιώκει επειγόντως συνομιλίες με ΗΠΑ και Ισραήλ για τον τερματισμό των εχθροπραξιών
Για διαχρονική, απόλυτη διακριτική εξουσία του Υπουργικού για το ΚΕΠ μίλησε η υπεράσπιση στη δίκη Al Jazeera
Ουρές χιλιομέτρων σε αυτοκινητοδρόμους καθώς κάτοικοι της Τεχεράνης επιχειρούν να φύγουν εν μέσω επιδρομών
Τελική ευθεία για αποζημιώσεις κουρεμένων με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων