Άγνωστοι τοποθέτησαν αντικείμενα στον σιδηρόδρομο λόγω… Brexit

Η βρετανική αστυνομία ερευνά δύο συμβάντα στα οποία άγνωστοι τοποθέτησαν αντικείμενα σε σιδηροδρομικές γραμμές με σκοπό να σαμποτάρουν το δίκτυο, σε μια σκόπιμη, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, ενέργεια που σχετίζεται με το Brexit.
 
"Ήταν μια σοβαρή και σκόπιμη απόπειρα από κάποιον να προκαλέσει ένα σημαντικό σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σον Ο' Κάλαχαν της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών.
 
Οι μηχανισμοί αυτοί βρέθηκαν από εργαζόμενους πάνω στις ράγες στο Γιάξλεϊ του Κέμπριτζσιρ, στην κεντρική Αγγλία, στις 21 Μαρτίου. Παρόμοια αντικείμενα εντοπίστηκαν και έξι ημέρες αργότερα στο Νέδερφιλντ της κομητείας του Νότιγχαμ, όμως σε καμία περίπτωση δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα στα δρομολόγια.
 
Ο Ο' Κάλαχαν δεν απέκλεισε καμία πιθανότητα όσον αφορά το κίνητρο "κάποιου που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του για να τοποθετήσει αυτά τα αντικείμενα σε μια εν χρήση σιδηροδρομική γραμμή", όμως τόνισε ότι "οι πρώτες εκτιμήσεις μας μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχετίζεται με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση".
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο σκοπός ήταν να σημειωθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια και όχι να προκληθούν ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βέτο σε μέλη ΔΣ δημόσιου οργανισμού να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή θέλει να βάλει η Βουλή
Με τις ίδιες προϋποθέσεις του ανεργιακού το κατά χάριν επίδομα σε γονείς παιδιών με σοβαρές ασθένειες
Μετά τον Ασπρόκρεμμο, μεγάλη ανησυχία και για το Κούρη-Τραγική η κατάσταση σε όλα τα φράγματα
Προετοιμάζεται για ρεκόρ αναχωρήσεων μεταναστών η Κύπρος-Ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες σε πέντε μήνες
Δίχρονο παιδί στη Βραζιλία σκότωσε κατά λάθος τη μητέρα του με όπλο
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
Ο φερόμενος ως δολοφόνος μιας βουλευτή στις ΗΠΑ πήγε στα σπίτια τεσσάρων πολιτικών εκείνη τη νύχτα
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»