Ο Τραμπ δηλώνει και πάλι έτοιμος να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε για άλλη μια φορά σήμερα ότι ήταν έτοιμος να κλείσει, εφόσον ήταν αναγκαίο, τα νότια σύνορα της χώρας, όμως το Μεξικό συνέλαβε χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες και οι ενέργειές του "κάνουν τη σημαντική διαφορά" στο μεταναστευτικό.
 
Την περασμένη Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απειλήσει να κλείσει τα σύνορα αν οι μεξικανικές αρχές δεν λάμβαναν μέτρα για να ανακόψουν την παράνομη μετανάστευση.
 
Η αμερικανική κυβέρνηση έριξε τους τόνους σήμερα, υποστηρίζοντας ότι το Μεξικό αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές.
 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί, αλλά το Μεξικό έχει συλλάβει "χιλιάδες ανθρώπους" το τελευταίο διάστημα, κάτι που έχει βοηθήσει να αλλάξει σημαντικά η κατάσταση στα σύνορα των δύο χωρών.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δίχρονο παιδί στη Βραζιλία σκότωσε κατά λάθος τη μητέρα του με όπλο
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
Ο φερόμενος ως δολοφόνος μιας βουλευτή στις ΗΠΑ πήγε στα σπίτια τεσσάρων πολιτικών εκείνη τη νύχτα
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
Εκταφή 796 βρεφών που πέθαναν μέσα σε ένα θρησκευτικό ίδρυμα-Τίτλοι τέλους στην υπόθεση που σόκαρε την Ιρλανδία
Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
WSJ: Το Ιράν ζητά αποκλιμάκωση των επιθέσεων και βάζει όρους για να διαπραγματευτεί