Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Ύπατο Αρμοστή Αυστραλίας για ενδυνάμωση σχέσεων

Την περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Εκκλησία Κύπρου και την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο επιβεβαίωσαν στη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο  Samuel Beever.

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση ο Ύπατος Αρμοστής συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως  το εθνικό, τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και την τρέχουσα πολιτική και θρησκευτική κατάσταση.

Ο Μακαριότατος προσέφερε στον νέο ύπατο αρμοστή της Αυστραλίας στο νησί μας μια αργυρή αναπαράσταση του ψηφιδωτού που κοσμεί το μέγα συνοδικό της Μητροπόλεως Πάφου, η οποία απεικονίζει τον εκχριστιανισμό του ανθυπάτου Σεργίου Παύλου από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.
 

Δειτε Επισης

Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα
Συναντήθηκε με τον Ντάουτι η Ολγκίν-Πήρε διαβεβαιώσεις από Βρετανία για στήριξη των προσπαθειών της στο Κυπριακό
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Δεσμευτική απόφαση Εφετείου για αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων-Δεν επιβάλλεται να παρουσιάζονται αυτούσια
Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα το 2024-Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»