Παγιώνεται η τάση στο εκλογικό σώμα ενόψει Ευρωεκλογών-Πού πάει η έκτη έδρα

Δύο έδρες στον ΔΗΣΥ, δύο στο ΑΚΕΛ, μία στο ΔΗΚΟ και μία στο ΕΛΑΜ δίνει και η νέα προβολή κατανομής εδρών του Ευρωκοινοβουλίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα, ακολουθώντας το μοτίβο των προηγούμενων προβολών.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Μονάδα Παρακολούθησης της Κοινής Γνώμης του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνεργασία με την Kantar Public, παρουσιάζουν την κατανομή εδρών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ανά κράτος μέλος, βάσει στατιστικής προβολής, χρησιμοποιώντας δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου σε κάθε κράτος-μέλος.
 
Στην Κύπρο έρχεται πρώτος ο ΔΗΣΥ, με ποσοστό 34,4% και δύο έδρες. Ακολουθεί το ΑΚΕΛ, με ποσοστό 25,4%, το οποίο εξασφαλίζει επίσης δύο έδρες. Μία έδρα κατανέμεται στο ΔΗΚΟ, που εξασφαλίζει ποσοστό 14,3% και μία στο ΕΛΑΜ με ποσοστό 8,9%. Το ποσοστό της ΕΔΕΚ, που έρχεται πέμπτη, είναι 6,7%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα και συνδυασμοί συγκεντρώνουν χαμηλότερα ποσοστά και τίθενται εκτός της κούρσας.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη προβολή, δύο έδρες κατανέμονταν στον ΔΗΣΥ (με ποσοστό 33%), δύο στο ΑΚΕΛ (με ποσοστό 25,7%), μία στο ΔΗΚΟ (με ποσοστό 14,7%) και μία στο ΕΛΑΜ (με ποσοστό 8,3%).
 
Με αυτά τα αποτελέσματα, δύο κυπριακές έδρες καταλήγουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δύο στην ομάδα της Αριστεράς, μία στην ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και μία στους «άλλους».
 

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος